≫ 

Putin se oglasio: Nemamo zle namere prema našim komšijama

Predsednik Rusije poručio da zemlja koju vodi nema zle namere prema komšijama

  • 10
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas se obratio putem video linka, prilikom ceremonije podizanja zastave, na feribotu „Maršal Rokosovski“. Putin je rekao da Rusije nema zle namere prema komšijama i pozvao ih da "ne eskaliraju" situaciju.

- Savetovao bih i njima da ne eskaliraju situaciju, da ne nameću nikakva ograničenja. Sve svoje obaveze ispunjavamo i nastavićemo da ispunjavamo. Ne vidimo potrebu da zaoštravamo situaciju niti da pogoršavamo naše odnose - rekao je on.

Osvrćući se na rusku specijalnu operaciju koja je u toku u Ukrajini, Putin je naglasio da Rusija odgovara samo na „negativne akcije drugih zemalja“.

- Sve naše akcije, ako do njih dođe, uvek nastaju isključivo kao odgovor na neke neprijateljske akcije protiv Ruske Federacije. Mislim da svi treba da razmišljaju kako da normalizuju odnose, i da normalno sarađuju - naglasio je Putin.

Govoreći o uticaju sankcija koje su uvele SAD i njihovi zapadni saveznici, Putin je obećao da će Moskva ispuniti svoje ekonomske obaveze prema drugim državama.

- Ako neko nije voljan da sarađuje sa Rusijom, to nas neće sprečiti da rešavamo svoje zadatke. Pobedićemo jer ćemo dobiti nova iskustva - rekao je Putin.

On je pozvao zemlje da „normalizuju odnose“ sa Rusijom.

- Zapadne zemlje u velikoj meri nastoje da odseku našu državu, ekonomskim sankcijama, zatvorenim vazdušnim prostorima i blokiranim lukama - rekao je Putin.

Potvrdio je da je ranije danas razgovarao sa predsednikom  Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Podsetimo, Lukašenko je danas rekao da je sa Putinom pričao o situaciji u Ukrajini. Njihov razgovor trajao je dva sata.

- Zapad je prionuo i neće pustiti dok ne pomisle da će se obračunati sa nama. Pokušajte da shvatite, guraju nas u rat u Ukrajini. Samo da se sada umešamo u ovaj sukob, gde nas ne očekuju, to bi bio poklon za njih - rekao je Lukašenko.

Video: Putin doneo odluku: Snage za nuklearno odvraćanje u posebnom režimu pripravnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    4. mart 2022 | 12:35

    Putine oslobodioce nas.

  • Ivan

    4. mart 2022 | 12:38

    Specijalna operacija, Milosrdni Andjeo... mozes ga nazvati i svojim rodjendanom ali jedno je sigurno da je to invazija ili zlocin ili okupacija koja nije odobrena od strane UN. Svi su oni isti kada zele da postignu svoje geopoliticke ciljeve. Sve velike sile bez obzira da li su nam bliske po ideologiji, veri ili istoriji.

  • joka

    4. mart 2022 | 13:54

    Samo napred,bravo za Putina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA