Zlokobno upozorenje Dominika Raba: Sukob u Ukrajini mogao bi da traje nekoliko meseci ili godina

"Naš posao neće biti gotov za nekoliko dana", dodao je on

  • 18
Virus Outbreak Britain Dominik rab

Dominik Rab, zamenik britanskog premijera Borisa Džonsona, rekao je da bi sukobi u Ukrajini mogli da traju nekoliko meseci ili godina.

On je rekao da će zapadni saveznici morati da pokažu "stratešku izdržljivost" kako bi osigurali neuspeh ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Misija koju delimo sa našim saveznicima je da osiguramo da Putin ne uspe u Ukrajini, a za to će biti potrebno određeno vreme. Govorimo o mesecima, ako ne i godinama. Zbog toga moramo da pokažemo određenu stratešku izdržljivost, jer naš posao neće biti gotov za nekoliko dana - predočio je Rab u intervjuu za Sky news.

Rab je dodao da misli da su "NATO i zemlje centralne i istočne Evrope apsolutno odlučni i mi ćemo ih podržati do kraja".

On je takođe ponovo odbacio nametanje zone zabrane letova iznad Ukrajine, rekavši da bi to dovelo do "masovne eskalacije" i da bi se uključilo u narativ ruskog predsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    6. mart 2022 | 11:03

    Колико сам упућена сукоби у Украјини трају већ неколико година... само то тамо и тако нису видјели разни Енглези који би да ратују , своју монархију сачувају , да се добро ратом окористе и све то до посљедњег НЕ Енглеза. Банда нациста се никада није смирила и за сва свјетска колонијална звјерства никада одговарала !!! Ту банду са све својим амбасадама треба најурити са Балкана и тада неће више код нас бити рата!!

  • Oldtajmer®

    6. mart 2022 | 11:07

    Kao da niste dovoljno zla naneli na tom prostoru pa bi da to potraje još nekoliko godina?! Vi ste najveći zločinci od postojanja sveta. Kada se pomene Englez odmah se setim Gandijevih reči:-"Kada vidiš da se na dnu okeana biju dve ribe budi siguran da je u blizini neki Englez".

  • Haha

    6. mart 2022 | 11:04

    A posao vec gotovo, Rusi zauzeli 75% teritorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA