≫ 

Belorusija obnovila napajanje nuklearne elektrane u Černobilju?

Kada je nuklearna elektrana isključena sa elektro-mreže, ministar spoljnih polova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je da rezervni dizel generatori imaju kapacitet da 48 sati napajaju postrojenje

  • 2
Černobilj Ukrajina nuklearna katastrofa elektrana Pripjat Foto: Tanjug/AP

Rusko ministarstvo energetike saopštilo je da su danas stručnjaci u Belorusiji obnovili snabdevanje električnom energijom nuklearnu elektranu u Černobilju.

Ukrajina je juče pozvala Rusiju da ispoštuje privremeni prekid vatre kako bi se popravio dalekovod do Černobilja, upozoravajući da bi radijacija mogla da procuri ukoliko se napajanje strujom ne uspostavi.

Podsetimo, kada je nuklearna elektrana isključena sa elektro-mreže, ministar spoljnih polova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je da rezervni dizel generatori imaju kapacitet da 48 sati napajaju postrojenje.

Video: Ruska vojska ušla u Černobilj: Tenkovi ispred sarkofaga koji čuva ostatke reaktora broj 4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mauser

    10. mart 2022 | 15:53

    Ma rece Kuleba pre podne ne treba Belorusi da popravljaju, rece “mi cemo”.. Sta bi sad, ipak morao Lukasenko da intervenise😏 .. koji su to klonferi

  • Radovan

    10. mart 2022 | 17:07

    To je to, jasno je da su Ukrajinski iskljucili sa napajanja, da bi opet pravili nuklearne provokacije. To se moze zakljuciti i iz njihove prvobitne izjave koja je glasila otprilike: Iskljuceno je napajanje Cernobilja strujom sa Ukrajinske elektromreze, zato sto su Rusi osvajaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA