≫ 

Pijanista David dočekuje ukrajinske izbeglice, dirkama dira njihova srca: Zaboravljaju bombe i slušaju muziku

Prizori sa poljsko-ukrajinske granice, žrtve rata i borba onih koji mogu pomaći samo "milom"

  • 0

Pijanista David Martelo danima čini neverovatnu stvar za  izbeglice na poljsko-ukrajinskoj granici jer im, u trenucima kada su uplašeni od rata i bombi, svira klavir da zaborave na te strahote.

- Govorim "zdravo" svim ovim ljudima koji ulaze u zemlju. Pozdravljam ih svojim klavirom - rekao je za AP.

U izjavi od pre desetak dana objašnjava da su zvuci klavira iako neočekivani, melem za uši onih koji dolaze iz ratnog područja.

- Oni dolaze ovamo iz mesta gde je sve bombardovano i onda čuju klavir. To im je kao "prekid", ostave bombe iza sebe i slušaju muziku - kazao je mladi pijanista.

U kratkom emotivnom snimku, oko pijaniste su okupljeni i stari i mladi, porodice s decom. Omladina s telefonima stoji do klavira i "do grla zakopčanog" muzičara. Ostali slušaoci greju se kraj otvorene vatre - u kapama, obmotani šalovima.

Na snimku su zapaženi i članovi Crvenog krsta. Uočavaju se i autobusi ka kojima kolone dolaze i odlaze.

Na graničnom prelazu nalaze se i predstavnici italijanske humanitarne organizacije "ANPAS", koja ima oko 100.000 volontera.

Njihova uloga je da pomognu prelazak dece iz Ukrajine.

- Zasad nemamo dozvolu da uđemo u Ukrajinu, ali se nadamo da će putevi što pre da budu otvoreni kako bismo im pomogli. Moguće je da ćemo morati da krenemo ka kolonama, da vidimo da li možemo da im pomognemo. Imamo informacije da su žene i deca u kriznom stanju - rekao je ranije za naš portal Lamberto Kavalari, potpredsednik nacionalne organizacije za javnu pomoć "ANPAS".

Video: Ukrajina preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA