≫ 

Irak pozvao iranskog ambasadora na razgovor posle raketnog napada na američki konzulat u Erbilu

Iranska Revolucionarna garda preuzela je odgovornost za raketni napad na severni Kurdistan u Iraku, kod kompleksa američkog konzulata

  • 1
Irak raketni napad Foto: Tanjug/AP

Iračko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo ambasadora Irana, velikog saveznika i suseda, da protestuje zbog raketnog napada koji je pogodio Erbil, glavni grad iračkog Kurdistana.

Ministarstvo je saopštilo da se radi o "flagrantnom kršenju suvereniteta" Iraka, navodeći da je pozvan iranski ambasador u Iraku da mu se prenese protest vlade zbog raketnih napada koji su doveli do "materijalnih gubitaka" i izazvali "štete na civilnim objektima i stanovima građana".

Lokalne vlasti u Iraku saopštile su danas da je na američki konzulat u Erbilu, glavnom gradu autonomnog Kurdistana u severnom Iraku, jutros ispaljeno 12 balističkih projektila, navodeći da u napadu nema žrtava, ali da je pričinjena materijalna šteta.

Rakete su ispaljene sa teritorije van granica Iraka i Kurdistana, sa istoka, rekli su zvaničnici.

Iranska Revolucionarna garda preuzela je odgovornost za raketni napad na severni Kurdistan u Iraku, kod kompleksa američkog konzulata, tvrdeći da im je meta bio izraelski "strateški centar" i zapretila je Izraelu novim "razornim" odgovorima.

Video: Dočekuje izbeglice na poljsko-ukrajinskoj granici i svira im klavir da zaborave na strahote

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. mart 2022 | 20:55

    Kad sam bio mali jedini utisak na dnevniku u svetu bio je sukob Iran -Irak,pa je inspirativno nasa legenda spevao stih,Bole me k**** za Iran i Irak ,oni se tamo kokaju a ja sam miran(Bora Dj.),stvarno bio je mir na ovim podrucjima ali izgleda zaigrala je bila mecka i pred nasim vratima, tako MIR JE IZNAD SVEGA I SVE TREBA BITI POTCINJENO TOME

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA