Ko je manekenka čije telo su našli u koferu? Kritikovala je Putina, govorila je da je psihopata

Greta je ubijena mesec dana nakon što je na društvenim mrežama Putina nazvala psihopatom, govoreći da će njegov poriv da poveća intergritet Rusije da se završi u suzama

  • 4

Greta Vedler (23), manekenka čije telo je pronađeno u koferu godinu dana nakon što je prijavljen njen nestanak, bila je poznata po tome što je kritikovala predsednika Rusije Vladimira Putina.

Greta je ubijena mesec dana nakon što je na društvenim mrežama Putina nazvala psihopatom, govoreći da će njegov poriv da poveća intergritet Rusije da se završi u suzama.

Ubistvo mlade manekenke priznao je njen ljubomorni bivši dečako Dmitrij Korovin (23). On je priznao da ju je ubio pre godinu dana u Moskvi, nakon što su se posvađali oko para i ističući da ubistvo nema nikakve veze sa njenim političkim stavovima.

Prilikom saslušanja je rekao da je tri noći spavao kraj njenog beživotnog tela u hotelskoj sobi, koje je potom spakovao u tek kupljeni kofer. Telo je potom odvezao u 500 kilometara udaljeni region Lipecka, gde je kofer ostavi o u gepeku jednog vozila u garaži. Tamo je telo stajalo godinu dana.

Dmitrij je nastavio da na društvenim mrežama kači fotografije i poruke, kako bi Gretini prijatelji verovali da je i dalje živa.

Gretin prijatelj Evgenij Foster, bloger iz Harkova, postao je sumnjičav i zamolio je prijatelja u Moskvi da prijavi njen nestanak. Godinu dana kasnije, policija je uspela da pronađe njeno telo.

Korovin je potom uhapšen, a u policiji je do detalja priznao kako je ubio Gretu i šta je uradio sa telom.

Greta je bila uticajna na društvenim mreažama, a u januaru prošle godine je na mrežama kačila dosta sadržaja o Putinu.

- Uzimajući u obzir to da je Putin ponižavan kao dete, jer nije mogao da se brani zbog svoje fizičke veličine, nije ni čudno što je napustio prava i pristupio KGB-u - napisala je u jednom od svojih postova.

Ona je rekla da su ljudi poput Putina preplašeni od detinjstva.

- Plaše se buke i mraka, stranaca, pa se osobine kao što su oprez, uzdržanost i nedostatak komunikacije razvijaju rano. Pretpostavljam da se kod primećuje vidi jasna psihopatija ili sociopatija - pisala je Greta par meseci pre nego što je ubijena.

Na mrežama je pisala kako je "za psihopate važno da stalno doživljavaju osećaj ispunjenosti i oštrine života".

- Zato vole rizik, intenzivna iskustva, intenzivnu komunikaciju, intenzivnu aktivnost – intenzivan i dinamičan život. Možda on zaista želi da unapredi integritet Rusije i iskreno želi dobro Rusima. Ali može li on zaista nešto da uradi? - pisala je Greta.

Video: Devojka (20) ubila dedu: Zadala ubode nožem, sa lisicama na rukama otkrila motiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pax

    18. mart 2022 | 10:37

    Pa kako onda nije primetila da joj je dečko psihopata, kad je već toliko bila potkovana psihologijom i analizom ličnosti??? 🙄🤣🤣🤣

  • 534

    18. mart 2022 | 10:25

    Koliko ćemo još puta morati da vidimo ovu vest koja nikakve veze sa Putinom nema?

  • Aca

    18. mart 2022 | 11:03

    Ovo BBC rekao da se prosiri ova prica koja nebuloza i ispiranje mozgova narodu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA