≫ 

Medlin Olbrajt preminula na dan kada je doneta odluka o bombardovanju SRJ

Olbrajtova se se zalagala za što jače NATO bombardovanje Srbije 1999. godine

  • 8
Medlin Olbrajt, Madeleine Albright Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Medlin Olbrajt, prva žena državni sekretar SAD preminula je danas, na dan kada je doneta odluka o bombardovanju i dan uoči godišnjice početka bombardovanja SRJ 1999. godine

Olbrajtova koja se se žučno zalagala za što jače NATO bombardovanje Srbije 1999. godine, preminula je uoči godišnjice početka bombardovanja koje su pojedini nazvali "Medlinin rat".

Bila je američki političar i diplomata. Bila je 64. američki državni sekretar ujedno je bila i prva žena na toj funkciji. Na predlog predsednika SAD Bila Кlintona, pošto je Senat odobrio njeno imenovanje, stupila je na dužnost 23. januara 1997. Potom je bila vanredni profesor diplomatije na Univerzitetu Džordžtaun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    23. mart 2022 | 20:06

    Ima Boga... 23 godine od zlocina koje su cinili,23 godine bez nase dece, sinova, 23 godine patnje za unistavanjem svega kulturnog i lepog, 23 godine borbe mladih i starih sa kancerom, 23 godine Srbi čekaju pravdu...i pravda je počela da se ostvaruju simbolično baš na današnji datum. Jedna od najlepših vesti u ovom veku...sledeći su Klintonovi.

  • Mihailović

    23. mart 2022 | 20:20

    Napravila nam pakao, goru babu nikad nisam video,deveti krug...

  • Ana

    23. mart 2022 | 20:13

    Doci ce im rusi glave..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA