≫ 

Bil Klinton o smrti Medlin Olbrajt: "Ožalošćeni smo. Okončala je etničko čišćenje u Bosni i Kosovu"

"Hilari i ja smo duboko ožalošćeni njenom smrću. Uvek ćemo biti duboko zahvalni na divnom prijateljstvu koje nas je povezivalo", naveo je Bil Klinton

  • 79
Bill Clinton, Bil Klinton Foto: Profimedia/SVEN HOPPE/AFP

Medlin Olbrajt bila je jedna od najboljih državnih sekretara, izvanredan ambasador pri UN, briljantan profesor i divan čovek, objavio je večeras bivši predsednik SAD, Bil Klinton, posle vesti o smrti bivše američke državne sekretarke.

"Hilari i ja smo duboko ožalošćeni njenom smrću. Uvek ćemo biti duboko zahvalni na divnom prijateljstvu koje nas je povezivalo", navodi Klinton.

"Okončala je etničko čišćenje u Bosni i na Kosovu, podržavala ekspanziju NATO-a u centralnoj Evropi, protivila uvećanju nuklearnog naoružanja, radila na smanjenju siromaštva i još mnogo toga, i nikad nije izgubila smisao za humor, ni tokom našeg poslednjeg razgovora pre dve nedelje. Podržavala je i Ukrajinu u borbi za demokratiju i slobodu".

"Kao dete u ratom razorenoj Evropi, ona i njena porodica bili su primorani dvaput da beže iz svog doma". "Posle završetka Hladnog rata, bila je glas Amerike u UN".

"Pre skoro tri godine, poslednji put smo zajedno putovali, da proslavimo 20-tu godišnjicu borbe za nezavisnost Kosova, kada su otkrili spomenik s njenim likom u centru Prištine".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA