Prvi čovek Krima današnji Samit NATO-a nazvao ciničnim: Spomenuo i bombardovanje Jugoslavije

Aksenov je zatim u svojoj objavi rekao i da je "na današnji dan pre 23 godine počelo varvarsko NATO bombardovanje Jugoslavije u kom je ubijeno nekoliko hiljada civila, uključujući i dece"

  • 5
Sergey Aksyonov Foto: Profimedia/Alexey Malgavko / Sputnik

Prvi čovek Krima Sergej Aksenov, prokomentarisao je danas na svom Telegram profilu Samit NATO-a koji se upravo održava u Briselu.

On je ovaj Samit, koji se održava na dan kada je pre 23 godine počelo bombardovanje NATO na Jugoslaviju, nazvao ciničnim.

- Apsolutno nisam iznenađen zbog ove cinične odluke da se ovaj vanredni Samit Alijanse u Briselu održava baš 24. marta. Vrlo je moguće da je ovo urađeno namerno - napisao je Aksenov.

On je zatim dodao da je "dolazak američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je za vreme NATO bombardovanja bio senator i jedan od najaktivnijih zagovornika bombardovanja, vrlo simboličan".

- Počinilac se vratio na mesto zločina - napisao je Aksenov.

Aksenov je zatim u svojoj objavi dodao da je "na današnji dan pre 23 godine počelo varvarsko NATO bombardovanje Jugoslavije u kom je ubijeno nekoliko hiljada civila, uključujući i dece".

- Malo je verovatno da će ovaj datum ostati u sećanju onih koji danas osuđuju specijalnu vojnu operaciju oružanih snaga Rusije za zaštitu Donbasa i oslobađanje Ukrajine od nacističkih zločinaca koje je vaspitao i obrazovao Zapad. A ako se sete, naći će opravdanje za ovaj zločin. Uostalom, NATO bombe, po mišljenju ovih licemera, donose narodima samo "slobodu i demokratiju". Stoga apsolutno ne iznenađuje cinična odluka da se 24. marta održi vanredni samit zemalja Alijanse u Briselu. Štaviše, sasvim je moguće da je to učinjeno namerno  - napisao je prvi čovek Krima.

On je na kraju dodao da "nema poente da se više razgovara o duplim standardima, jer za Zapad postoji samo jedan standard".

- Sve što Zapad radi, i sve što odgovara njihovim interesima, ispravno je i moralno. A bilo ko je njihov saveznik biće proglašen za uzornog borca za demokratiju i slobodu, makar bio i kanibal. Ali danas nije 1999. godina, naša zemlja je zahvaljujući našem predsedniku prebrodila krizu devedesetih godina i postala je velika svetska sila. Naše oružane snage su najbolje na svetu. Naša zemlja je odlučna da brani svoje sunarodnike i saveznike i nema te sile na svetu koja to može da spreči - napisao je on.

Podsetimo, na današnji dan 24. marta 1999. godine počelo je NATO bombardovanje Jugoslavije. Prema podacima Ministarstva odbrane Srbije tokom vazdušne agresije NATO ubijeno je 2.500 civila, među njima 89 dece i 1.031 pripadnik Vojske i policije. Prema istom izvoru, ranjeno je oko 6.000 civila, od toga 2.700 dece, kao i 5.173 vojnika i policajaca, a 25 osoba se i danas vodi kao nestalo. Ratni gubici NATO u ljudstvu i tehnici nikada nisu obelodanjenii. Tadašnje vlasti u Beogradu su tvrdile da je oboreno više desetina letelica, što nikada nije potvrđeno.

Video: NATO snimak pogotka voza u Grdeličkoj klisuri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    24. mart 2022 | 13:16

    To su fasisti G Aksenov, koji su nastavili hitlerovo pljackanje planete, nadam se da sada opeku prste, dosta je bilo njihove demokracije i pljacke.

  • Krusko Medo

    24. mart 2022 | 13:48

    Udri Putine Bog ti dao zdravlja i svega dobrog,potamani zlotvore i krvopije i nestaj dok ne zgnjecis i poslednjeg djavla,sektasa,pedofila,itd.🇷🇺❤️🇷🇸❤️💪

  • Miki

    24. mart 2022 | 13:33

    Bravo👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA