≫ 

Osuđen irski narko-bos Bombaš: Zbog krijumčarenja droge vrednosti 35 miliona evra, dobio 21 godinu zatvora

Kada je policija 2019. godine izvršila raciju na njegovom imanju pronađena je velika količina oružja, noževa, bejzbol palica, ali i ilegalni omamljivač, zbog čijeg je posednovanja Tomas ranije bio osuđen na tri i po godine zatvora

  • 1
Thomas Kavanagh Foto: Profimedia/Jason Roberts/PA Images

Irski mafijaški bos Tomas Kevin osuđen je u Velikoj Britaniji na 21 godinu zatvora zbog krijumčarenja droge u vrednosti od 35 miliona evra.

Tomas, koga mnogi znaju po nadimku Bombaš, je vođa kriminalne grupe Kinahan koja se uglavnom bavi trgovinom narkoticima. Prema podacima Nacionalne agencije za kriminal, ova kriminalna grupa je u Veliku Britaniju transportovala drogu, čija je ulična vrednost veća od 35 miliona evra.

Bombaš je sa porodicama godinama živeo u Stafordširu u velelepnoj vili sa ojačanim vratima i neprobojnim staklom, a smatra se da je upravo iz ove luksuzne nekretnine vodio svoje poslove.

Kada je policija 2019. godine izvršila raciju na njegovom imanju pronađena je velika količina oružja, noževa, bejzbol palica, ali i ilegalni omamljivač, zbog čijeg je posednovanja Tomas ranije bio osuđen na tri i po godine zatvora.

Policija je u njegovom domu zaplenila i oko 35.000 funti u različitim apoenima koji je bio sakriven u fiokama, torbama i jastucima na kauču.

Službenici su tada uhapsili i njegovog zeta, ali i bliskog saradnika. Njegov partner je kasnije priznao da poseduje ilegalno oružje i municiju, piše Daily mail.

Tomas je osuđen je na 21 godinu, njegov zet 20, a partner 19 i po godina zatvora.

- Kevin je bio visokorangirani član kartela Kinahan, organizovane kriminalne grupe koja je bila sinonim za činjenje nasilnih dela. On je bio njihov glavni čovek u Velikoj Britaniji - rekao je zamenik načelnika istražnog odeljenja policije.

On je dodao da je ova grupa preko raznih veza u inostranstvu organizovala, uvozila, a zatim i distribuirala veliku količinu droge.

- Ovi ljudi su mislili da su nedodirljivi, ali mi smo uspeli da sistematski razbijemo ovu grupu i pokažemo ih da nisu u pravu - rekao je zamenik.

Video: Pripadnici SBPOK-a razbili još jednu organizovanu kriminalnu grupu, zaplenjena veća količina droge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA