≫ 

Zelenski: Uvedite jače sankcije Rusiji. Predviđa i da će embargo na rusku naftu biti uveden

- Jedino je pitanje koliko će još ukrajinskih muškaraca, žena morati da ubije ruska vojska da biste vi, određeni političari, a mi znamo ko ste vi, bili odlučni - poručio je u najnovijoj video poruci Volodimir Zelenski

  • 30
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je međunarodne vlade da pojačaju sankcije protiv Rusije, ističući da bi nečinjenje bilo jednako "dozvoli" da se nastave napadi na Ukrajinu.

- U sredu, zapadne zemlje objavile su novi paket sankcija protiv Ruske Federacije. Ovaj paket deluje spektakularno, ali nije dovoljan - kazao je Zelenski, javio je BBC:

- Ipak, to se teško može nazvati srazmernim zlu koji je svet video u Buči. Teško da je srazmerno zlu koje se nastavlja u Mariupolju, u Harkovu, u ruskom pokušaju da pokrene novu krvavu ofanzivu u Donbasu.

U najnovijoj video poruci, Zelenski je, takođe, kazao da i dalje insistira na tome da ruske banke budu kompletno blokirane iz međunarodnog finansijskog sistema, prenosi Rojters, kao i da demokratski svet odbije da kupuje rusku naftu.

Predsednik Ukrajine je, takođe, pozvao zapadne lidere koji još nisu našli čvrstinu, da se suprotstave Rusiji.

- Neki političari još ne mogu da odluče kako da ograniče priliv dolara i evra u Rusiju iz trgovine naftom, kako ne bi ugrozili sopstvene ekonomije - dodaje Zelenski.

On predviđa da će embargo na rusku naftu svakako biti uveden.

- Jedino je pitanje koliko će još ukrajinskih muškaraca, žena morati da ubije ruska vojska da biste vi, određeni političari, a mi znamo ko ste vi, bili odlučni -  istakao je Zelenski.

Video: Zelenski posetio ranjenu tinejdžerku u bolnici, ona mu otkrila da je postao TikTok zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA