≫ 

Uhapšen osumnjičeni za napad u metrou u Bruklinu: "Imamo ga"

Džejms je dan pre pucnjave objavio još jedan snimak, u kojem je upozorio mlade da ne ulaze u nasilje, govorio o rasizmu u društvu i o tome da želi da ubija ljude

  • 0
Frank James njujork metro napadač pucnjava Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za napad u metrou u Bruklinu Frenk Džejms  je uhapšen, saopštila je policija.

Njega su navodno uhapsili policajci 9. stanice u centru grada, prenosi CNN.

Na konferenciji za štampu govorio je putem video linka gradonačelnik Njujorka Erik Adams.

Komesar policije je otkrio detalje hapšenja rekavši da je Džejms uhapšen bez dokumenata i odmah je odvezen u policijsku stanicu. 

Njemu će biti suđeno pred federalnim sudom i protiv njega će biti podignuta optužnica po nekoliko tačaka među kojima su upotreba opasnog oružja i nanošenje teških povreda.

- Moju Njujorčani, imamo ga. Ne mogu dovoljno da zahvalim muškarcima i ženama zaposlenim u policijskoj upravi Njujorka, kao i svim saveznim agentima - reka je Adams.

Da podsetimo, do incidenta je došlo u utorak tokom jutarnjeg špica, u vozu na stanici "36. ulica" u gradskoj četvrti Sanset park u Bruklinu.

Napadač je aktivirao dimne bombe i upucao više osoba u vozu na stanici podzemne železnice u Bruklinu u Njujorku i pri tome ranio više od 20 ljudi, pre nego što je pobegao.

Džejms je dan pre pucnjave objavio još jedan snimak, u kojem je upozorio mlade da ne ulaze u nasilje, govorio o rasizmu u društvu i o tome da želi da ubija ljude.

Rekao je da se situacija nije promenila po Afroamerikance, da ropstvo i dalje postoji.

Video: Horor u Njujorku: Pucnjava u metrou, svuda krv, ima i ranjenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA