Senator Rend Pol želi da sprovede istragu o poreklu koronavirusa: Smatra da je "pušten" iz laboratorije

Pol se više puta sukobljavao sa dr Entonijem Faučijem, glavnim stručnjakom za zarazne bolesti u zemlji, zbog vladine politike u pandemiji i porekla virusa korona

  • 4
Rand Paul Foto: Profimedia/UPI/Alex Wroblewski

Američki senator Rend Pol obećao je da će sprovesti istragu o poreklu koronavirusa, ukoliko republikanci ponovo preuzmu Senat i on dobije predsedavanje komitetom.

Obraćajući se pristalicama na predizbornom skupu, libertarijanski orijentisani republikanac iz Kentakija osudio je, kako tvrdi, prekoračenje vlade u odgvorima na pandemiju koronaviursa. Pozdravio je nedavnu naredbu sudije kojom je poništena obaveza na sveznom nivou, u vezi sa nošenjem maski u avionima i vozovima i u turističkim sedištima.

- Prošle nedelje sam bio u avionu prvi put za dve godine i nisam morao da nosim masku - rekao je.

Pol se više puta sukobljavao sa dr Entonijem Faučijem, glavnim stručnjakom za zarazne bolesti u zemlji, zbog vladine politike u pandemiji i porekla virusa korona, javlj AP News.

Rend Pol, koji ove godine traži treći mandat u Kentakiju, rekao je da je u redu da preuzme predsedavanje komitetom ako Republikanska stranka osvoji kontrolu u Senatu nakon izbora u novembru. U Senatu trenutno vlada podela 50-50, ali demokrate imaju blagu prednost budući da je potpredsednica Kamala Haris odlučujući glas.

- Kada preuzmemo dužnost u novembru, ja ću biti predsednik komiteta i imaću ovlašćenje sudskog poziva. I doći ćemo do podatka odakle je ovaj virus potekao - rekao je Pol.

Senator je nastavioda propagira svoju teoriju o poreklu virusa.

- Ako pogledate dokaze, u velikoj većini, ne 100%, ali u velikoj većini dokazi ukazuju na to da je ovaj virus nikao iz laboratorije - rekao je Pol.

Inače, u SA  mnogi konzervativci su optužili kineske naučnike da su razvili koronavirus u laboratoriji i dozvolili mu da procuri.

Američke obaveštajne agencije i dalje su podeljene po pitanju porekla koronavirusa, ali veruju da kineski lideri nisu znali za virus pre početka globalne pandemije, prema pregledu koji je naručio Bajden i koji je objavljen prošlog leta.

U ovogodišnjoj trci za Senat u Kentakiju, Čarls Buker je daleko najpoznatiji od nekolicine demokrata koji traže nominaciju svoje stranke za Polovo mesto na predizborima 17. maja. Pola izaziva nekoliko malo poznatih kandidata. Opšta izborna kampanja između Pola i Bukera bila bi borba između kandidata sa potpuno različitim filozofijama.

Buker, bivši državni poslanik crne rase, za dlaku je izgubio ponudu za demokratsku nominaciju u Senatu 2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tln

    2. maj 2022 | 07:12

    Izmisljotina. Sve je propaganda. Plandemija.

  • Mile

    2. maj 2022 | 06:39

    virus je smesan vakcine i lekovi su oruzije za depopulaciju

  • Aleksa

    2. maj 2022 | 06:19

    Pa to je valjda svima jasno. Osim onima koji veruju sve što vide na tv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA