≫ 

"Putina bi mogli da ubiju u puču": Zastrašujuće predviđanje američkog generala u penziji

Nova obaveštajna analiza sugeriše da bi Putin navodno mogao da bude smenjen sa vlasti u puču koji će biti organizovan u naredne dve godine, a koji navodno planiraju njegovi bliski ljudi

  • 36
Vladimir Putin  Antonio Guterres Antoni Gutereš UN Foto: Profimedia/TASS/Vladimir Astapkovich

Bivši američki general upozorio je da bi ruski predsednik Vladimir Putin navodno mogao da bude ubijen u državnom udaru zbog napada na Ukrajinu jer, ukoliko specijalna operacija ne uspe, za Ruse navodno nema budućnosti.

Visokorangirani zvaničnici ruske vojske su navodno sve više frustrirani "zbog slabog i bolesnog tiranina", kako neki nazivaju Putina.

General Džek Kin rekao je da će Putin "učiniti sve da ostane na vlasti, jer zna da je druga alternativa njegova smrt".

- On zna sve mehanizme kako da ostane na vlasti. To je njegova motivacija, učiniće sve da ostane tu gde jeste - kaže bivši zamenik Generalštaba američke vojske za Fox news.

Bivši general smatra da je Putin navodno odlučan u svojoj nameri i da će moći da ispuni svoje ciljeve koje je zacrtao na jugu Ukrajine.

- Putin i dalje želi da preuzme državu, da sruši režim, a ja ga shvatam veoma ozbiljno. Mislim da su ga mnogi od nas potcenjivali godinama, ali se on polako sprema da vrati Rusko carstvo. Mislim da će sve dok je na vlasti težiti ka tome. On nema budućnosti, ima samo to da je predsednik i to je činjenica - smatra Kin.

Moćni ruski "siloviki" , iliti čuveni bezbednosni blok, navodno je okrivio Putina smatrajući da je povlačenje iz Kijeva i koncentrisanje vojske ka Donbasu velika greška.

Rusija je navodno očekivala da će moći da marširaju kroz Ukrajinu bez velikih borbi, ali su se od početka sukoba suočili sa otporom ukrajinskih trupa.

Prošlog meseca, ukrajinske trupe potisnule su ruske snage iz Kijeva i uspele da ponovo zauzmu gradove i odbrambene položaje istočno od prestonice Kijeva.

Kremlj je izjavio da je prva faza njihove specijalne operacije koja za cilj ima "denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine" bila uspešna uprkos povlačenju ruskih trupa i sada će svoje napore usmeriti na Donbas.

Mnogi su zabrinuti za Putinovo zdravlje

Sve veća frustracija ruskih vojnika i šefova obaveštajnih službi navodno raste i zbog sve češćih priča da je Putin navodno bolestan.

Izvor iz Kremlja tvrdi da će on navodno biti podvrgnut operaciji raka i da će predati vlast svom bliskom saradniku.

Smatra se da bi ruski predsednik sada mogao da se suoči i sa nezadovoljstvom uskog kruga svojih saradnika zbog kritika i rastuće želje za "ratom punih razmera i mobilizacijom".

Nova obaveštajna analiza sugeriše da bi Putin navodno mogao da bude smenjen sa vlasti u puču koji će biti organizovan u naredne dve godine, a koji navodno planiraju njegovi bliski ljudi.

Sve ovo je još uvek na nivou nagađanja i za sada nema dokaza koji bi potkrepili ove navode.

Ruski stručnjak za bezbednost Andrej Soldatov rekao je da je trenutna situacija veoma važna.

- Ovo je prvi put da siloviki prave distancu između sebe i predsednika. Što otvara razne mogućnosti - kaže Soldatov.

Putin se navodno već priprema za mogući vojni udar nakon što je očistio 150 špijuna zbog sukoba u Ukrajini. Mnogi od njih navodno su završili u zatvoru, uključujući i šefa FSB-a Sergeja Besede.

Ali FSB, na čijem je čelu Sergej Nariškin, navodno i dalje zagovara čvrstu vojnu akciju u Ukrajini uprkos hapšenju njihovog bivšeg šefa.

Aleksandar Arutjunov, veteran ruskog Spetsnaza, podelio je video na društvenim mrežama u kom moli Putina da eskalira rat.

- Dragi Vladimire Vladimiroviču, molim vas, odlučite, da li mi vodimo rat ili se sami sebi zabavljamo? Udarite ih svuda, potpuno uništite sve njihove aerodrome. Pretvorite ih u Mesečeve kratere tako da nijedan avion sa Bajraktarom (vojnim dronom) ne može da poleti. Moramo da uništimo sve njihove železničke pruge projektilima tako velike da provedu godine popravljajući ih  - rekao je on.

Ruski analitičar Aleksej Muravijev ranije je upozorio da se Putin navodno suočava sa potencijalnim državnim udarom unutar njegovih vojnih i obaveštajnih službi.

On je za Sky News Australia rekao da bi državni udar mogao da izbije jer oni žele da pokušaju da dobiju rat, a ne da zaustave sukob u Ukrajini.

- Mislim da je bilo tenzija između obaveštajnih službi i ruskog predsednika Vladimira Putina. Zato što je očigledno došlo do greške u proceni koja je napravljena i verovatno ju je doneo lično Putin. O početnom planiranju i početnoj fazi specijalne operacije ruska vojska je pretpostavljala da tamo idu kao oslobodioci, a ne kao osvajači - kaže Muravijev.

Analitičar tvrdi da im je to preneo upravo vrhovni komandant, a kada su počeli da primaju udarce i velike gubitke, Putin je za to počeo da krivi bezbednosne službe.

Video: Zarobljeni Putinov prijatelj se obratio javnosti: Od predsednika Rusije i Ukrajine tražio jedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. maj 2022 | 16:31

    PUTIN DO POBEDE NAD FASIZMOM I SATANIZMOM !!!

  • Roki

    4. maj 2022 | 16:30

    Sreća pa je ona raga Bajden vitalan, zdrav i mlad, lik pruza ruku u prazno, kad ljudi ne vide u svim dvoristu a komentarisu tudje

  • Aki

    4. maj 2022 | 16:40

    Što je babi milo to joj se i snilo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA