Osmogodišnjak koji se krije od borbi na ulicama Mariupolja napisao potresne reči u svoj dnevnik

Od 24. februara umrla su moja dva psa, i moja baka Halja i moj voljeni Mariupolj - preneo je Jehorine (8) reči ministar spoljnih poslova Ukrajine

  • 2

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba objavio je tvit u kojem je prikazao fotografiju potresnog zapisa  osmogodišnjeg dečaka Jehora iz Mariupolja, koji vodi dnevnik tokom vreme koje provodi u skrovištu, gde se krije od borbi.

- Od 24. februara umrla su moja dva psa, i moja baka Halja i moj voljeni Mariupolj - napisao je 8-godišnji Jehor u svom dnevniku dok se krio od ruskih bombi.

- I njegov deda je umro. On, njegova sestra i njihova majka su ranjeni. Ukrajina se nikada neće predati niti se umoriti. Moramo da pobedimo - napisao je na svom nalogu Dmitro Kuleba.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 71. dan.

Video: Kijev nakon stravičnog napada: Ispaljeno najmanje 10 raketa na grad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    5. maj 2022 | 14:20

    Da, sva deca sveta zaslužuju lepo detinjstvo i sreću. Ali baš sva. Ružno je kad o tome govori neko ko je zaslužan za granatiranje i ubijanje dece, već osam godina, u Donbasu.

  • visočki predstavnik her Kristijan SSmit

    8. maj 2022 | 14:40

    Ne postoji ama baš ni jedan jedini dokaz da je ovo autentičan dnevnik jednog osmogodišnjaka, pa još iz Mariupolja. Postoji bar hiljadu dokaza da je Kuleba funkcioner države u kojoj je nacizam deo aktuelne vlasti, gde je nacistička propaganda postala mejnstrim. Takođe, postoji hiljade dokaza da je Kuleba zajedno sa svojim našmrkanim predsednikom kriv za rat, za ratne zločine i nesreću ukrajinskog naroda! Izrodi koji su oteli zemlju i dušu ukrajinskom narodu i podvrgli ga strašnoj pogibiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA