≫ 

Oglasio se ruski ambasador koga su zalili crvenim sirupom: "Upropastili su nam sveti praznik"

Poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau izrazio je žaljenje zbog napada na ambasadora Rusije u Poljskoj

  • 25
Sergej Andrejev, Ruski ambasador u Poljskoj Tanjug/AP

Nakon što je u Varšavi poliven crvenim sirupom, ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev koji u incidentu nije povređen dao je izjavu za ruske medije.

- Ne znam ni kako bih to nazvao. Ovo je neka vrsta igre koja nema nikakve veze sa pravilima civilizovanog ponašanja kojima nas naši zapadni partneri, uključujući Poljake, toliko vole da uče... Policija se na kraju pojavila, ali nakon što se razvila ova bahanalija. Upropastili su nam sveti praznik - Dan pobede. Ali, kako kažu, neće čekati - rekao je Andrejev.

Poljski ministar izrazio žaljenje zbog napada na ambasadora Andrejeva

Poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau, koji je i aktuelni predsedavajući Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), izrazio je žaljenje zbog napada na ambasadora Rusije u Poljskoj.

- Ono što se dogodilo danas tokom ceremonije polaganja venaca na grobove sovjetskih vojnika je incident koji nije smeo da se dogodi i nesumnjivo je za žaljenje. Diplomate imaju posebnu zaštitu bez obzira na politiku vlada koje predstavljaju - rekao je Rau na konferenciji za novinare, prenosi TAS S.

Ocenio je ovaj incident pogrešnim iako je, kako je kazao, "reč o ambasadoru zemlje kao što je Rusija koja vodi agresivnu politiku prema svojim susedima".

Oglasila se i Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osudila je napad i poručila da "Rusija neće biti zaplašena" i da bi "ljudi u Evropi trebalo da se plaše svog odraza u ogledalu".

Zaharova je navela da su "obožavaoci neonacista još jednom pokazali svoje lice", te da napad, uz uklanjanje spomenika herojima sovjetske armije iz Drugog svetskog rata, odražava "put oživljavanja fašizma".

Podsetimo, Poljaci i Ukrajinci su preprečili put ambasadoru i vređali ga, pa je on nakon incidenta morao da napusti groblje u pratnji policije.

RIA dodaje da su vandali oskrnavili memorijalno groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.

Video: Na paradi u Moskvi prikaz najvećeg ruskog oružja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradske noći

    9. maj 2022 | 18:43

    Apokaliptična scena satanističkog obreda u kojem sluge plešu u krvi.Užas!Puna podrška Rusiji u denacifokaciji Ukrajine!Slava Z!🇷🇺

  • Mp

    9. maj 2022 | 18:27

    Dokaz da nacizam postoji.

  • Voja

    9. maj 2022 | 18:16

    Sve se piše sve se sabira nezabiravite ovo je početak vidimo se na krajy ko ostaje a.ko odlazi s lica zemlje.rusija i pamti i neprašta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA