≫ 

Akcija spasavanja migranata kod Kanarskih ostrva: U brodu bilo oko 40 ljudi, spaseno je 13

Španska Kanarska ostrva, koja se nalaze nedaleko od obale Maroka, poslednjih godina postala su poželjna tačka za migrante koji pokušavaju da stignu do Evrope

  • 0
Brod izbeglice migranti

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Dva helikoptera španske obalske straže spasila su danas 13 migranata u Atlantskom okeanu kod Kanarskih ostrva, saopštile su lokalne vlasti.

Navodi se da su izbavljeni migranti rekli radnicima Crvenog krsta da je na istom brodu bilo oko 40 ljudi, kao i da je većina nestala i verovatno se udavila, prenosi Rojters.

Španska obalska straža saopštila je da su helikopteri, spasilacki čamac i još dva broda krenuli su 65 milja južno od Gran Kanarije nakon što je spasilacki avion primetio gumeni čamac kako jedva pluta na moru.

Dodaje se da je jedan od helikoptera spasao 11 ljudi i odvezao ih na Gran Kanariju, dok su druga dva migranta prebačena na Tenerife.

Španska Kanarska ostrva, koja se nalaze nedaleko od obale Maroka, poslednjih godina postala su poželjna tačka za migrante koji pokušavaju da stignu do Evrope.

Video: Desetine nestale kad se prevrnuo čamac: Najmanje 6 žrtava brodoloma migranata u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA