≫ 

Reči Zelenskog nakon pobede Ukrajine na Evroviziji: "Evropa dolazi u Mariupolj"

Ukrajina odnela pobedu nakon najvećeg broja glasova publike

Volodimir Zelenski, Kaluš, Evrovizija Foto: Tanjug/AP

Nakon pobede ukrajinskog Kaluš orkestra na sinoć održanoj Evroviziji, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se javnosti poručivši da će naredno takmičenje za pesmu Evrovizije biti održano u gradu Mariupolju.

- Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu! Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije. Treći put u svojoj istoriji. I verujem - ne poslednji. Daćemo sve od sebe da jednog dana ugostimo učesnike i goste Evrovizije u ukrajinskom Mariupolju. Slobodno, mirno, obnovljeno! Hvala svima koji su glasali za nas. Siguran sam da naša pobeda protiv neprijatelja nije daleko. Slava Ukrajini - stoji u objavi Zelenskog.

Podsetimo, predsednik Zelenski prethodno je pred početak finalne večeri takmičenja za najbolju pesmu Evrope poručio da bi pobeda njegove zemlje na tom takmičenju bila „simbolična“ pobeda Ukrajine u ratu (protiv Rusije) i pozvao sve da glasaju.

Ukrajina je inače bila "na listi" favorita. Dobila je najviše glasova publike.

Srpska predstavnica završila je takmičenje na petom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    15. maj 2022 | 08:09

    Sve je nazalost postalo politika...da je pravde ukrajinci juce nebi.pibedili na evroviziji jer je bar jedno deset zemalja imalo bolje pesme od njih ....mali hitler zelenski spominje Marijupolj gde mu ginu fasisti od Azova .....i kaze tamo ce biti odrzana sledeca evrivizija...tako je i onaj hitler sanjao..sanjaj i ti...ali neces jos dugo

  • Rastko

    15. maj 2022 | 08:09

    Ovaj definitivno ne zna gdi je !

  • Rade

    15. maj 2022 | 08:09

    U Mariopolju neće biti SIGURNO kao što je SIGURNO da TI ZELENI NEĆEŠ BITI PREDSEDNIK a NEĆE BITI NI TVOJIH FAŠISTA!!! GOTOVI STE!!! 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA