Šolc: "Rusija ima jedan izlaz iz ove situacije, a to je dogovor sa Ukrajinom"

olc je dodao da se neće ponoviti slučaj Krima gde je rat završen u smislu da nema pucanja, ali je povučena nova granica i gde samo čekaju da se sve vrati u normalu

  • 14
Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc odbacio je danas mogućnost da bi Rusija mogla da postigne mir sa Ukrajinom tako što bi legalizovala osvojene teritorije u toj zemlji.

- Jasno je da Rusija ima samo jedan izlaz iz ove situacije, a to je dogovor sa Ukrajinom - rekao je Šolc za RTL.

A dogovor, kako je objasnio, nije moguć "diktiranim mirom" pri čemu se Ukrajini unapred napiše da treba da se odrekne svoje teritorije, prenosi Bild.

Šolc je dodao da se neće ponoviti slučaj Krima gde je rat završen u smislu da nema pucanja, ali je povučena nova granica i gde samo čekaju da se sve vrati u normalu.

Video: Ruski ambasador u Poljskoj pogođen bojom u glavu: Sprečeno polaganje venca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex 06

    17. maj 2022 | 00:11

    Ma samo ti kaži Putinu šta treba da uradi i on će da te pošluša🤣🤣😄

  • Слобо

    17. maj 2022 | 10:50

    Да ли си ти нормалан? Руси узели петину украјине, сваки дан освајају по неколико насеља, ви се хвалите како укри око Харкова ослобађају нека насеља које су Руси давно начустили и од тога правите сензационални успех!? 🤣 Бусате се у некакво јединство уније а овамо ћете ипак купити Руски гас по Руским условима за рубље! Јадни сте и провидни! Нећете дуго! СЛАВА РОССИИ! 🇷🇺 🇷🇺 🇷🇺

  • Cika Velja

    17. maj 2022 | 09:12

    Kakav dogovor??? Od pada berlinskog zida obecavate Rusima da se Zapad nece siriti prema ruskim granicama? Od Berlina,pa do Krima ste sa tim obecanjima stigli vrlo brzo,a sad pregovora vise nema,samo NAZAD!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA