• 0

Osuđen diler koji je ubio sina svoje devojke: Danima trpeo zlostavljanje, nasilnik od ranije poznat policiji

Dečak je imao povrede na glavi, vratu, nogama, rukama, stomaku i leđima

  • 0
Ubijeno dete diler ubica Kemarni Watson Darby Nathaniel Pope West Bromwich

Foto: Twitter/West Midlands Police

Diler droge Netanijel Poup osuđen je na 24 godine zatvora za ubistvo trogodišnjeg sina svoje devojke, koga je pre toga nedeljama zlostavljao.

Maleni Kemarni Votson Derbi zadobio je teške telesne povrede 5. juna 2018. godine, a prema rečima veštaka, one bi mogle da se uporede sa onima koje osobe zadobiju nakon saobraćajne nesreće.

Dečak je istog dana prevezen u bolnicu, ali je te večeri na žalost preminuo od zadobijenih povreda, uprkos svim naporima lekara da ga spasu.

Veštaci su potvrdili da je dečak preminuo od povreda stomaka, a utvrđeno je i da mu je grudni koš bio zgnječen. On je takođe imao četiri preloma rebara za koja se veruje da su nastala nekoliko nedelja pre ubistva.

Njegova majka Ališa Votson, oslobođena je optužbi za ubistvo, ali je proglašena krivom za izazivanje smrti i dozvoljavanje nasilja nad detetom. Ona i njen momak takođe su proglašeni krivim po nekoliko tački optužnice zbog okrutnosti prema detetu.

Dečakov otac Derek je na suđenju rekao da se plašio da njegov sin trpi nasilje, a njegove sumnje su se obistinile dve nedelje pre ubistva dečaka, kada je na video modricu na desnoj strani čela i usni.

Majka se kada ju je on pitao šta se dogodilo sa Kemarnijem, rekla da je bio nestašan i da je pao i povredio se. 

Drugi članovi porodice su takođe bili zabrinuti kada su na dečakovom telu videli modrice, međutim majka im je davala slična objašnjenja. Dečakova baba po majci rekla je ranije u izjavi za Sky news, da na dečakovom telu nije primetila druge modrice, osim onih koje je imao na glavi.

- Uvek kada sam pitala šta se dešava Ališa je rekla da je on dete, da stalno trči i ne gleda kuda ide i da zbog toga često pada. Rekla je da je modrica na glavi nastala kada je dečak pao i udario u sto - rekla je nedavno dečakova baka, prenosi Sky news.

Netanijel je od ranije poznat policiji zbog nasilja. On je osuđen na četiri meseca zatvora 2011. godine jer je napao mladu ženu u autobusu. On je ženu vukao za kosu, a zatim ju je pretukao jer su kolica nesrećne žene, u kojima je bilo njeno dete, slučajno zakačila kolica njegove tadašnje partnerke.

Ubijeno dete diler ubica Kemarni Watson Darby Nathaniel Pope West Bromwich

Foto: Twitter/West Midlands Police

Dečak je nedeljama trpeo nasilje

Tokom suđenja porota je saznala da je Ališa nakon smrti dečaka nastavila da živi sa Netanijelom, samo jer je u tom trenutku sumnjala u verodostojnost policijskih izveštaja. Kasnije se ispostavilo da je ona dok je dečak još uvek bio živ, novac trošila na kupovinu droge umesto na vrtić, pa je dečak zbog dugovanja ispisan iz njega.

Ališa je dečaka nekoliko sati pre nego što je brutalno pretučen na smrt odvela kod lekara jer je imao bolove u stomaku. Ona je bolničarki rekla da je njen sin bolestan, da ima visoku temperaturu i da nije jeo.

U medicisnkom izveštaju piše da je dečak dobio lek za stomak, da je povraćao pet dana i da je u uobičajenom stanju za tu vrstu bolesti.

- Rezultati obdukcije pokazali su da je dečak i kobnog dana, ali i ranije zadobio teške povrede. Imao je i spoljne i unutrašnje povrede. Imao je nekoliko preloma kostiju koje podsećaju na one koje zadobije osoba nakon saobraćajne nesreće, a na telu je imao veliki broj modrica - saopštio je tokom suđenja javni tužilac.

Tužilac je dodao da Ališa i Netanijel nisu želeli da daju nikakvo objašnjenje za povrede koje su pronađene na dečakovoj glavi, vratu, nogama, rukama, stomaku i leđima.

- Iako je izgubio život na najstrašniji način, imao je glas u ovoj sudnici, bio nam je najvažniji nemi svedok. Njegovo telo i povrede su nam najglasnije odgovorile na pitanje šta se dogodilo. Njegovo izudarano i beživotno telo ne može da leže - rekao je tužilac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok