≫ 

Novi detalji iz Teksasa: Ramos ispustio municiju i pobegao u školu, zabarikadirao se i otpočeo krvavi pir

Salvador Ramos (18) koji je ubio 19 dece i dvoje nastavnika u školi u Teksasu bio je u školi otprilike 40 minuta ili možda duže pre nego što je ubijen

  • 2
Teksas Uvalde škola pucnjava Foto: Tanjug/AP

Salvador Ramos (18) koji je ubio 19-oro dece i dvoje nastavnika u školi u Teksasu bio je u školi otprilike 40 minuta ili možda duže pre nego što je ubijen, rekao je direktor odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mekrou za CNN na brifingu policije.

- Postoji nekoliko neodgovorenih pitanja o vremenskoj liniji i redosledu događaja. Ne želim da vam dam određeni vremenski okvir. Ali suština je da je policija bila tu. Oni su se odmah angažovali. Zadržali su ga u učionici - izjavio je Mekrou.

On navodi da je napadač ubijen "u roku od 40 minuta, [unutar] jednog sata". Bilo je suprotstavljenih izveštaja o tome šta se dogodilo pre nego što je 18-godišnji strelac ušao u zgradu i kako je policija napolju pokušala da ga zaustavi.

Video: Potresan video roditelja koji čekaju da prikupe decu nakon masovne pucnjave školi u Teksasu

Jedan portparol za javnu bezbednost u Teksasu je prvobitno rekao za AP da je napadač razmenio vatru sa školskim službenikom i pucao na dva policajca ispred, ali je kasnije rekao da nije jasno da li su policajci pucali na napadača. Zvaničnik je ranije takođe rekao Njujork tajmsu da je došlo do razmene vatre.

Zvaničnik organa za sprovođenje zakona upoznat sa istragom takođe je rekao za AP da su službenici granične patrole imali poteškoća da probiju vrata učionice i da su morali da nateraju člana osoblja da otvori sobu ključem. Zvaničnik je govorio pod uslovom anonimnosti jer nije bio ovlašćen da govori javno.

Takođe postoje i navodi da je naoružani napadač ispustio torbu sa municijom ispred škole pre nego što je ušao, rekao je za CNN narednik Erik Estrada iz teksaškog odeljenja javne bezbednosti.

- Osamnaestogodišnji strelac je ispustio torbu nakon što ga je školski službenik ispred oslovio.  U toj torbi je zapravo bilo više municije. On je zapravo ispustio tu municiju i pobegao u školu gde se zabarikadirao u jednu od učionica i, nažalost, tamo je počeo da puca na u nedužnu decu i dvoje nedužnih odraslih koji su bili u toj učionici - rekao je Estrada, prenosi CNN.

Video: Zašto u Americi ima toliko masovnih ubistava? Dok se raspravlja o uzrocima broj mrtvih raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA