Ovako je Mia preživela masakr u školi: Devojčica se pretvarala da je mrtva, dok je ubica rešetao njene drugove

Dani nakon tragedije su veoma teški za devojčicu, koja se prema rečima njene tetke oseća fizički bolesno i teško spava

  • 0

Dok je pucnjava još bila u toku u učionici četvrtog razreda Osnovne škole Rob u Juvaldiju u Teksasu, jedanaestogodišnja Mia Cerilo uspela je da se spasi tako što je prekrila sebe krvlju svojih povređenih drugova, pretvarajući se da je mrtva dok se krvavi pir nije završio.

Njena tetka, Blanka Rivera, koja živi u Hjustonu, ali je od tragedije u kontaktu sa svojim bratom, Mijinim ocem, na dan masakra u Teksasu razgovarala je sa ABC13 u trenutku kada je njena nećaka već bila smeštena u bolnici zbog fragmenata metaka koji su joj pogodili leđa.

- Ona se umazala krvlju po svojoj odeći. Učinila je ono što je morala da preživi... pretvarala se da je mrtva - prenela je Rivera, koja je rekla da ne zna kako je njena nećakinja došla na tu ideju, ali joj je to verovatno spasilo život. Inače Mijina učiteljica je Irma Garsija, koja je ubijena.

Kako prenosi Mijina tetka, učenici četvrtog razreda su prešli u drugu, spojenu učionicu, zbog čega, usled haosa koji je nastao pucnjavom, roditelji nisu u prvom trenutku mogli da otkriju gde su im deca, pokušavajući preko medija i društvenih mreža da dođu do informacija. Mia je otkrila ocu da zna gde se deca u stvari nalaze.

- Ona je rekla ocu da deca nisu nestala, već da su u njenoj učionici - prenela je tetka koji kaže da su ovi dani nakon tragedije veoma teški za devojčicu koja se oseća fizički bolesno i veoma teško spava.

Tetka smatra da će devojčici trebati terapija da se izbori sa onim što je iskusila i ističe da je celoj porodici teško palo sve šta se dogodilo, navodeći primer sopstvene dece koja su veoma bliska sa rođakom iz Juvalde, zbog čega pokazuju znake traume što su mogli da izgube sestru.

Rođaci su zahvalni, ali ne znaju zašto je i kako je Mia ostala pošteđena. 

- To samo Bog zna. Samo Bog može da odgovori na to pitanje. Mi mu samo zahvaljujemo što je ona bila ta. Ona ima priču da ispriča - rekla je tetka.

Porodica Rivera planira da ode u Juvalde u narednom periodu u posetu rođaki kako bi joj makar na kratko odvratili pažnju sa ove tragedije.

- Ne morate da budete roditelj da biste osetili bol kroz koji prolaze ovi roditelji. Nezamislivo je kroz šta su prošli, posebno mala deca. Nisu morali da prođu kroz to - zaključuje Mijina tetka.

Video: Masakr u Teksasu: Osamnaestogodišnjak usmrtio 19 učenika i 2 učitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA