Dečaku preživelom u masakru u Teksasu život spasila stolica: "Ubica je ciljao u mene, rekao svi ćete umreti"

Dečak je rekao da je ubica prvo ubio njegovu nastavniocu, a zatim je počeo da puca i na decu

  • 0
Teksas Uvalde škola pucnjava dečak plače Foto-montaža: Tanjug/AP, Pixabay

Desetogodišnji dečak Semjuel Salinas ispričao je u emisiji "Dobro jutro Ameriko" kako je uspeo da preživi masakr u njegovoj školi u Teksasu, u kom su poginule dve nastavnice i 19 mališana.

On je u ispovesti rekao da je svuda po hodniku bilo krvi i da su neka deca takođe bila prekrivena njom, a zatim je ispričao kako je izgledao trenutak kada je napadač ušao u učionicu.

- Ušao je i rekao da ćemo svi umreti, a zatim je počeo da puca - priseća se dečak.

Semjuel je bio učenik četvrtog razreda i učiteljica mu je bila Irma Garsija, jedna od dve nastavnice koje su poginule pokušavajući da zaštite decu. On je kao mali ostao bez majke, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 2019. godine, pa ga je u školu uglavnom dovozila tetka, isto kao i kobnog dana.

- Sve je bilo normalno dok nam nastavnica nije rekla da smo blokirani, a onda smo čuli pucnjavu - rekao je on, prenosi ABC News.

Dečak je zatim dodao da je napadač prvo pucao u njegovu nastavnicu, a zatim je počeo da puca i na decu.

- Svi smo bili uplašeni, mislim da je ciljao u mene. Između nas je bila stolica, a metak je na sreću pogodio nju. Šrapnel me je pogodio u nogu i zaglavio se u butini, onda sam pao i pretvarao se da sam mrtav, da ne bi ponovo pucao u mene - kaže on, napominjući da su istu stvar uradila mnoga druga deca.

On kaže da je policija ubila napadača, a zatim su počeli da pomeraju stolove kako bi spasili decu.

- Bilo je dosta krvi na podu, bilo je i dece po kojima je bilo krvi - priseća se Semjuel.

On kaže da sada ima noćne more i sanja napadača i scenu pucnjave.

Na pitanje da li će se ponovo okupiti sa prijateljima, koji su kao on uspeli da prežive, kaže da je u ovom trenutku to previše za njega.

- Ne radujem se tome, ostaću kod kuće i odmaraću - kaže on.

Jedina poruka koju je na kraju razgovora želeo da uputi svimakoji su kao i on uspeli da prežive su: "Drago mi je da ste živi".

Podsetimo, u pucnjacvi koja se u utorak dogodila u osnovnoj školi u Teksasu poginulo je 19 dece i dve nastavnice. Napadač je tokom policijske akcije neutralisan, a motivi napada još ucvek nisu poznati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA