≫ 

Bajden optužio Putina da pokušava da izbriše identitet Ukrajine: Osudio i ruske napade na škole i bolnice

Bajden je istakao moć globalne saradnje u suprotstavljanju ruskoj agresiji

  • 18
Džo Bajden i Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da pokušava da izbriše kulturu i identitet ukrajinskog naroda.

U govoru pred pitomcima Američke Pomorske akademije, on je osudio ruske napade na škole, bolnice i drugu civilnu infrastrukturu u Ukrajini, preneo je "Vašington post".

Bajden je istakao moć globalne saradnje u suprotstavljanju ruskoj agresiji, dodajući da je Putin natoizovao čitavu Evropu podstičući Švedsku i Finsku da traže članstvo u alijansi.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ranije je optužio Rusiju da sprovodi očiglednu politiku genocida na istoku Ukrajine, naveo je list.

Cilj Rusa je jasan, rekao je Zelenski - da se više gradova u Donbasu sravni sa zemljom, kao što su to učinili u južnom gradu Mariupolju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    28. maj 2022 | 07:05

    Kakav obraz i moralni stav ima nacija koja je jednom narodu otela zemlju,i taj isti narod izbrisala...da drugom narodu prebacije da radi to isto??? Ako je neko na ovoj planeti djubre od nacije,i djubre od drzave,onda je to Amerika!!!

  • Гаргамел

    28. maj 2022 | 06:41

    Па браните Украјину, шта шкевћете из даљине ! ? Свуда сте у свету ушли са војском и показивали моћ, шта се сад десило па сте подвили реп ?

  • Miki035

    28. maj 2022 | 07:07

    Poslati mu snimke granatiranih skola, bolnica I ostale civilne infrastructure Koji su njegovi pocinili kod nas da vidimo da li ce se oglasiti sa kritikom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA