≫ 

U Kremlju se tajno razgovara o Putinovom nasledniku? Dva zvučna imena na potencijalnoj listi

Prema pisanju ruskog nezavisnog medija, koji se poziva na izvore iz Kremlja, niko nije srećan što je Putin započeo operaciju u Ukrajini ne razmišljajući o posledicama

  • 35
Vladimir Putin Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Insajderi Kremlja privatno razgovaraju o spisku potencijalnih naslednika ruskog predsednika Vladimira Putina u slučaju da bude smenjen zbog sukoba u Ukrajini ili se razboli, preneo je nezavisni ruski medij Meduza.

Uticaj zapadnih sankcija i cena vođenja višemesečnog sukoba u Ukrajini osakatili su rusku ekonomiju, uz rastuće nezadovoljstvo Kremlja i vlade, izvestila je Meduza.

Meduza je prenela, citirajući izvore sa vezama u ruskoj vladi, da politička elita sada više nego ikad pre razgovara o "budućnosti posle Putina".

- Ne radi se o tome da oni sada žele da svrgnu Putina ili da planiraju zaveru, ali postoji razumevanje (ili želja) da on možda neće vladati državom u dogledno vreme - rekao je za Meduzu izvor iz Kremlja.

Medij takođe navodi izjavu još jednog izvora.

- Predsednik je sve zeznuo, ali bi ipak mogao sve da popravi kasnije, ako postigne dogovor sa Ukrajinom - rekao je drugi izvor.

Zvaničnici Kremlja navodno u tajnosti razgovaraju o spisku potencijalnih naslednika Putina, prenela je Meduza.

Kao potencijalni kandidanti navode se bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin i prvi zamenik šefa kabineta Sergej Kirijenko.

Vladimir Putin, Dmitrij Medvedev Dmitrij Medvedev se navodi kao potencijalni naslednik Putina Foto: Tanjug/AP

Međutim, prema pisanju Meduze, ruska elita navodno shvata da je jedini realističan način da se Putin smeni jeste da se čeka na neki veliki zdravstveni problem.

- Ljudi su zgroženi, ali su i dalje na svojim poslovima, pomažući da se zemlja postavi na ratne noge - rekao je izvor za agenciju.

Nedeljama kruže glasine da je Putin ozbiljno bolestan.

Vladimir Putin uskrs Sergej Sobjanin navodno je jedan od mogućih naslednika Putina Foto: Tanjug/AP

Ruski oligarh je tajno snimljen kako govori da je Putin "bolestan i da ima rak krvi", preneo je New Lines magazin, a filmski režiser Oliver Stoun, koji je intervjuisao Putina nekoliko puta, rekao je da je Putin ranije imao rak, ali da se oporavio.

Bivši britanski špijun Kristofer Stil rekao ovog meseca da su mu ruski izvori rekli da je Putin neizlečivo bolestan.

Međutim, zapadni zvaničnici su uglavnom odbacili te glasine.

- Moje zapažanje je da u ovom trenutku predsednik Putin čvrsto kontroliše svoj uži krug, zemlju i odluke koje se donose, bez obzira na bilo kakve spekulacije o njegovom zdravlju. Predsednik Putin je i dalje donosilac odluka - rekao je ranije jedan zvaničnik.

Izvor je dodao za Meduzu da skoro ne postoji niko ko je srećan zbog Putina u ovom trenutku.

- Biznismeni i mnogi članovi kabineta su nesrećni što je predsednik započeo ovaj rat bez razmišljanja o posledicama sankcija. Normalan život pod ovim sankcijama je nemoguć - dodao je on.

Dva izvora iz Kremlja rekla su za Meduzu da je Putin uzdržan od toga da prizna jasne ekonomske poteškoće koje su rezultat rata u Ukrajini.

Neki veruju da je Putin prešao granicu bez povratka i da sada mora samo da nastavi sa tim.

Proteklih dana, ruske trupe su napredovale u regionu Donbas na istoku Ukrajine, a portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik rekao je u utorak da je ruska vojska ušla u "najaktivniju fazu" rata do sada.

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раде

    31. maj 2022 | 20:58

    Ма оладите мало људи. Је л те независне медије уређује нека њихова Наташа Кандић за Америчку плату.

  • Popaj

    31. maj 2022 | 21:05

    Najjači je onaj deo kad se kaže tajno. To se kod nas zove - abrovi.

  • misa car

    31. maj 2022 | 20:46

    Nadaju se Satanist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA