≫ 

Očevici o pucnjavi u medicinskom centru: Videla sam policiju sa puškama, sve ovo je za mene jako emotivno

Uprava bolnice i policija još nisu identifikovali stradale u napadu

  • 4
Pucnjava u Tulsi Foto: Profimedia/Tulsa Police Department

Četvoro ljudi je ubijeno u pucnjavi u zgradi medicinskog centra Sent Frensis u gradu Tulsa u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je policija. Među očevicima je i medicinska sestra Debora Proktor koja se nalazila u drugoj zgradi bolnice u Oklahomi na pregledu kod lekara, kada je odjednom čula policijske sirene.

Kada je Debora izašla iz zgrade, svuda oko bolnice je videla policiju, a scena je bila šokantna.

- Policija je bila svuda na parkingu, gore-dole u ​​okolnim blokovima. Još vozila je stizalo kada sam ja odlazila - rekla je ona u izjavi za CNN.

Kalen Dejvis, jedna od stanovnica Tulse bila je zaglavljena u saobraćajnoj gužvi oko 17 časova po lokalnom vremenu, kada je videla više policijskih automobila.

Na video snimku koji je podelila sa CNN, vide se policajci kako trče ka zgradi sa izvučenim oružjem. Dva policajca su viđena kako vade dugačke pištolje iz svojih gepeka, dok nekoliko vozila hitne pomoći juri na lice mesta.

- Znala sam da je u pitanju pucnjava jer sam videla policiju kako trči sa puškama, sve ovo je za mene jako emotivno - rekla je Dejvis.

Erik Dalgliš, zamenik šefa policije Tulse, potvrdio je cifru od četvoro ubijenih, i rekao je da je i napadač mrtav, po svemu sudeći od rane iz vatrenog oružja koju je sam sebi naneo.

Nije još uvek jasno šta je izazvalo smrtonosni napad, ali je poznato da je napadač, čiji identitet zasad nije poznat, nosio i pištolj i pušku za vreme napada.

Uprava bolnice i policija još nisu identifikovali stradale u napadu.

Podsetimo, pucnjava se desila u medicinskoj zgradi Natali, u kojoj se nalaze pacijenti na hirurškom odeljenju i centar za zdravlje dojke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    2. jun 2022 | 07:32

    U Americi zabraniti bilo kakvu slobodnu kupovinu oružja, ..luda nacija..

  • 🎶

    2. jun 2022 | 08:03

    Ovaj podbacio. 😜

  • Драган

    2. jun 2022 | 08:02

    Узор свету. Земља лудака и злочинаца. Од свог оснивања и геноцида над целим континентом индијанаца, преко робовласништва, расизма, колонијализма, финансијских шпекулација и поткрадања целог света штампањем зелених папирина без покрића, до пљачки природних богатстава других народа и држава, ратова и сплетки са милионима недужних жртава обичних сиротих људи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA