Sahranjena učiteljica koja je ubijena u školi u Teksasu: Njen suprug preminuo dva dana posle nje

Učiteljica Irma (48) ubijena je dok je pokušavala da spasi svoje đake koji su pohađali četvrti razred u osnovnoj školi Rob u Teksasu

  • 1
Sahrana, Irma Garsija, učiteljica ubijena u pucnjavi u Teksasu, Teksas, pucnjava, škola Tanjug/AP

Sinovi tragično stradale učiteljice u pucnjavi u školi u Teksasu, Irme Garsije, i njenog supruga koji je preminuo dva dana posle nje, nosili su kovčege svojih roditelja na zajedničkoj sahrani.

Irma (48) ubijena je dok je pokušavala da spasi svoje đake koji su pohađali četvrti razred u osnovnoj školi Rob u Teksasu, od naoružanog Salvadora Ramosa koji je ubio 19 učenika i dva nastavnika.

Ona je ubijena zajedno sa učiteljicom Evom Mireles (44).

Dva dana kasnije, Irmin suprug Džo, sa kojim je bila još od svojih srednjoškolskih dana, imao je srčani napad, a ishod je bio fatalan.

Džo Garsija (50) preminuo je svega nekoliko minuta nakon što je položio cveće na gradskom trgu za svoju suprugu sa kojom je proveo 24 godine.

Njihovi sinovi, Hoze (19) i Kristijan (23) bili su među onima koji su nosili dva drvena kovčega.

Oni su stigli na sahranu zajedno sa svojim sestrama Lilijanom (15) i Alisandrom (13) kao i drugim bližim članovima porodice.

U srceparajućem odavanju počasti svojim roditeljima, poruci koju je napisala ovog vikenda, Lilijana je rekla: "Provešću ostatak života boreći se za vas. Vaša imena neće biti zaboravljena".

Kristijan, koji se nedavno pridružio Korpusu američkih marinaca, bio je u uniformi. Njegove kolege marinci formirali su počasnu stražu dok su stotine ožalošćenih ulazile u crkvu.

Nakon dvočasovne mise, Kristijan je salutirao kovčezima svojih roditelja pre nego što je pomogao da ih prenesu do pogrebnih kola.

Zatim su odvedeni na lokalno groblje na privatnu sahranu.

Akcija prikupljanja sredstava za decu Garsija, koja su ostala bez oba roditelja u samo nekoliko dana, sada je premašio 2 miliona funti.

Pre pucnjave u školi u Teksasu, Ramos je upucao svoju baku Seliju Gonzales (66).

Ramos, koga su policajci kasnije ubili, kupio je oružje koje je koristio u napadu samo nekoliko dana ranije, čim je napunio 18. godina.

Tragedija je ponovo pokrenula debatu oko američkih zakona o oružju, a takođe je bila zahvaćena kontroverzama zbog reakcije policije.

Lokalni službenici primili su prvi poziv hitne pomoći iz škole nešto posle podneva prošlog utorka, ali nisu ušli u učionicu duže od 40 minuta uprkos očajničkim molbama roditelja.

Američki šefovi pravosuđa i teksaško odeljenje za javnu bezbednost pokrenuli su istrage.

Video: Potresan video roditelja koji čekaju da prikupe decu nakon masovne pucnjave školi u Teksasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica M.

    3. jun 2022 | 05:34

    Eeeeee jadno li je njihovo obezbedjenje...samo kad se nesto desi...Ma ni kod nas nije bolja slika,nikad i nigde policije pred skolom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA