≫ 

Peskov o otkazivanju posete Lavrova Srbiji: Zatvaranje neba neće uticati na odnose sa prijateljskim zemljama

On je dodao da ovaj događaj neće uticati na odnos Rusije sa prijateljskim zemljama, kao što je Srbija

  • 5
Rusija portparol Kremlja Dmitri Dmitry Peskov Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Zatvaranje neba od strane jednog broja zemalja za avion ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova na putu ka Srbiji pomeriće raspored susreta, ali neće značajno uticati na odnose, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Naravno, ovakvi neprijateljski postupci prema našoj zemlji i našim visokim funkcionerima ne mogu da izazovu veće probleme, ali mogu dovesti do toga da se rasporedi nekih razgovora pomere - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li Kremlj veruje da su kontakti i posete zvaničnika stranim zemljama pod pretnjom.

On je dodao da ovaj događaj neće uticati na odnos Rusije sa prijateljskim zemljama, kao što je Srbija.

- Dakle, da, unosi se izvesna nelagodnost u nastavak našeg diplomatskog rada, ali neprijateljske akcije nisu u stanju da spreče nastavak rada naše diplomatije - zaključio je on.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je na konferenciji za novinare da je situacija oko posete Srbiji nezamisliva.

Potrebni razgovori sa SAD o nuklearnom oružju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je Rusija zainteresovana za razgovore sa Sjedinjenim Američkim Državama o nuklearnom oružju, ali i dodao da su male mogućnosti da će pregovori biti održani u ovom trenutku.

- Zainteresovani smo i verujemo da će se nastaviti pregovori i diskusije o ovoj temi, s obzirom na tektonske promene koje vidimo.....ovakvi razgovori su potrebni celom svetu - rekao je novinarima Peskov, prenosi agencija Rojters.

Video: 100 dana sukoba u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA