≫ 

Dvogodišnjak uzeo pištolj i ubio oca: Majci preti do 15 godina zatvora, oboje poznati policiji odranije

Incident se dogodio prošlog meseca kada je 26-ogodišnji Redži Mabri igrao video igrice u svojoj kući u Orlandu na Floridi, a jedno od njegove troje dece pronašlo pištolj i opalilo, pogodivši ga u leđa

  • 2
Reggie Mabry, Marie Ayala Foto: Orange County Sheriff's Office

Žena (28) sa Floride optužena je za ubistvo iz nehata u ponedeljak nakon što je njen dvogodišnji sin slučajno upucao svog oca.

Incident se dogodio prošlog meseca kada je 26-ogodišnji Redži Mabri igrao video igrice u svojoj kući u Orlandu na Floridi, a jedno od njegove troje dece pronašlo pištolj i opalilo, pogodivši ga u leđa.

Vlasti kažu da su Mabri i njegova 28-ogodišnja supruga Mari Ajala bili osuđeni prestupnici i da im nije bilo dozvoljeno da drže oružje.

Reggie Mabry, Marie Ayala Foto: Orange County Sheriff's Office

Oboje su bili na uslovnoj zbog zanemarivanja dece i optužbi za narkotike, rekao je šerif okruga Orindž, Džon Mina, na konferenciji za štampu u ponedeljak.

Majka je optužena za ubistvo iz nehata, nemar i posedovanje vatrenog oružja.

Vlasti kažu da joj, ako bude osuđena za ubistvo iz nehata, preti kazna do 15 godina zatvora.

Reggie Mabry, Marie Ayala Foto: Orange County Sheriff's Office

I dalje je nejasno kako je dvogodišnjak pronašao Glok 19, ali vlasti kažu da je Ajala priznala da je "svako dete u sobi moglo da smisli kako da izvadi pištolj iz torbe".

- Pištolj je bio lako dostupan čak i dvogodišnjaku, a rezultat je tragedija - rekao je šerif Mina.

Dana 26. maja, kada su stigli na mesto pucnjave, prvobitno su verovali da je reč o samoubistvu. Nakon istrage, ustanovljeno je da je Ajala čula glasan zvuk koji ju je naterao da skoči iz kreveta i pronašla svog muža kako krvari na podu.

Ajala je rekla policiji da je njeno dete ispalilo metak.

- Ova mala deca su praktično izgubila oba roditelja. A dete mora da živi znajući da je ubilo svog oca - rekao je šerif Mina.

Prema grupi za kontrolu oružja, 163 osobe u SAD su upucala i ubila deca, nenamerno. Grupa navodi da je ove godine taj broj 46.

Video: Muškarac ubio svoje troje dece i suprugu, pa onda i sebe: Krvoproliće u crkvi u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA