≫ 

Masakr u Etiopiji: Najmanje 260 civila ubijeno u oružanom napadu

Jedan od stanovnika, koji kaže da je učestvovao u sahranjivanju tela u masovne grobnice, rekao je da je ubijeno 260 civila, drugi je naveo da je ubijeno 320

  • 2
Tigraj, Etiopija Foto: Tanjug/AP

Najmanje 260 civila ubijeno je u napadu naoružanih ljudi u zapadnom etiopskom regionu Oromija, javlja Rojters pozivajući se danas na dvojicu lokalnih stanovnika.

Jedan od stanovnika, koji kaže da je učestvovao u sahranjivanju tela u masovne grobnice, rekao je da je ubijeno 260 civila, drugi je naveo da je ubijeno 320.

Regionalni portparol Oromije Hailu Adunja i portparol etiopske vojske pukovnik Getnet Adane nisu odgovorili na zahtev za komentar, navodi britanska agencija.

Ranije je premijer Abi Ahmed osudio ono što je opisao kao "užasne radnje" u Oromiji, ne navodeći detalje.

- Napadi na nevine civile i uništavanje sredstava za život od strane ilegalnih i neregularnih snaga su neprihvatljivi - napisao je Ahmed na Tviteru.

Video: Obračunu navodno prethodila tuča: Prvi snimak sa mesta pucnjave u Kruševcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    20. jun 2022 | 14:08

    Tedroseva ekipa?

  • Перагеније

    20. jun 2022 | 14:53

    Кад амерски савезници врше терор и злочине то се назива демократском борбом за људска права... А једина освојена права су да англосексонци извлаче рудна и друга богатства.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA