≫ 

Požar na Svetoj Gori: Vatra zahvatila šumu, muškarac pronađen povređen na drvetu

U velikoj akciji gašenja požara učestvuje 110 vatrogasaca sa 35 vozila

  • 2
šumski požar u šumi, evakuacija, Russia Forest Fires Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Vatrena stihija zahvatila je u petak veče nepristupačnu šumsku regiju Svete Gore u Grčkoj, ali manastiri i drugi objekti nisu ugroženi.

Kako je naveo politički zamenik komandanta vatrogasaca na Svetoj Gori Aristos Kasmiroglu, kopnene vatrogasne snage deluju sa velikim poteškoćama, pošto se frontovi požara nalaze u veoma nepristupačnom šumskom području.

On je, međutim, optimistično dodao da će to uskoro požar biti stavljen pod kontrolu, jer, kako je objasnio, u gašenju požara učestvuje veliki broj vatrogasaca i letelica, prenosi Fire Fighting Greece.

U velikoj akciji gašenja požara učestvuje 110 vatrogasaca sa 35 vozila, dok od ranog jutra šest vatrogasnih aviona i dva helikoptera vrše kontinuirano ispuštanje vode.

Inače, u požaru je povređen muškarac star 40 godina i prevezen je onesvešćen u ulici Haravgis u Iraklionu na Atici. Kako navode iz Vatrogasne službe, muškarac je u to vreme verovatno radio na palmi jer je pronađen vezan za drvo sigurnosnim pojasevima.

Čovek je prevezen u obližnju bolnicu.

Video: Potresni snimci nakon požara u manastiru Svete Trojice: Sprat i potkrovlje konaka potpuno izgoreli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA