Raste broj žrtava "kamiona smrti": Tela našli na gomili u prikolici, umrli na ekstremnim temperaturama

Broj preminulih povećao se na 51

  • 1

Raste broj žrtava "kamiona smrti", koji je pronađen u Teksasu sa beživotnim telima ljudi koji su pokušali da pobegnu iz Meksika. Kako javljaju lokalni mediji, u bolnici je preminulo još pet osoba, te sad broj žrtava iznosi 51.

Vlasti u Teksasu saopštile su u ponedeljak da su pronašli kamion u kojem je bilo 46 beživotnih tela, kao i da su pronašli još nekoliko osoba u izuzetno teškom fizičkom stanju, koje su odmah prebačene u bolnicu. Nažalost, njih petoro izgubilo je bitko.

Kako je saopšteno, preminulo je 39 muškaraca i 12 žena. Nacionalnost i godine žrtava nisu potvrđeni.

Nadležni su rekli da su osobe, koje su prevezene u bolnicu, imale toplotni udar i da su bile iscrpljene. Navedeno je da u prikolici nije bilo vode, kao i da nije radio klima-uređaj.

Do sada su uhapšene tri osobe za koje se proverava da li su na bilo koji način povezane sa ovom tragedijom.

Zvaničnici konzulata Meksika u San Antoniju saopštile su u utorak da je jedan od osumnjičenih američki državljanin.

U međuvremenu, dvoje muškaraca iz Meksika, koji su ilegalno boravili u SAD, a nakon što je policija otkrila da je kamion registrovan na kuću u ulici Arnold Drive u San Antoniju.

Kako se navodi u policijskom zapisniku, policija je prilikom pretresa kuće, na koju je registrovan kamion, pronašla više komada oružja, nakon čega su Meksikanci i privedeni. Prilikom saslušanja oni su priznali da su u SAD ostali nakon isteka vize. Međutim, protiv njih nije podneta krivična prijava zbog krijumčarenja ljudi, tako da ostaje nejasno da li su oni deo "trojke" koja je privedena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    29. jun 2022 | 09:18

    Šta će sad senilni Bajden da izjavi. Možda mu je i mama tu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA