≫ 

Čuveni virusolog napadnut na godišnjem odmoru, u pomoć pritekla policija: Drostena nazvali ubicom

Čuveni nemački virusolog bio je na odmoru sa porodicom kada su ga tri osobe napale

  • 0
Christian Drosten Foto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Kristijan Drosten, čuveni nemački virusolog, naglo je prekinuo svoj godišnji odmor, nakon što je napadnut dok je kampovao sa svojom porodicom u Nemačkoj.

Incident se dogodio prošlog vikenda u blizini jednog jezera, kada su dve žene i jedan muškarac krenuli da vređaju poznatog stručnjaka.

Kako javljaju lokalni mediji, Drostenu su govorili da je masovni ubica, antihumanista, i rekli mu da "nosi decu na duši".

Veruje se da su bili kivni zbog mera koje je Drosten zagovarao prilikom najjačih talasa pandemija korona virusa i zbog toga što je građane pozivao na vakcinaciju.

Drosten se u početku navodno nije obazirao na uvrede, ali kada je sve eksaliralo, virusolog je pozvao policiju i podneo prijavu protiv ljudi koji su ga vređali.

Policija je pokrenula istragu o ovom slučaju, a Drosten je navodno ubrzo prekinuo odmor i vratio se kući.

Podsetimo, Drosten se nedavno povukao iz Stručnog saveta savezne vlade za koronu nakon što je dovedena u pitanje njegova nezavisnost kao jednog od najvažnijih vladinih savetnika za korona virus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA