Uhapšeno sedmoro Albanaca u Španiji: Pljačkali luksuzne vile poznatih

Pripisuje im se 15 napada, od kojih je devet počinjeno u provinciji Malaga

  • 2
Španska policija Foto: Shutterstock

Španska policija je uhapsila sedam Albanaca nakon što je razbila bandu lopova koja je delovala u regiji Kosta del Sol i na Balearskim ostrvima, u potrazi za milionerskim vilama poznatih ličnosti i fudbalera.

Birali su luksuzne kuće u kojima žive poznate ličnosti ili bogati biznismeni da počine milionske pljačke. Španska policija povezuje pljačku kuće poznatog fudbalera sa drugim napadima na luksuzne vile u Kosta del Solu. Naime, pripisuje im se 15 napada, od kojih je devet počinjeno u provinciji Malaga.

Kakav im je bio "modus operandi"?

Pre dana pljačke, obilazili su mete da bi proverili koje su mere obezbeđenja, a zatim bi im pristupili penjući se na zidove. Pored toga, lopovi su koristili maske za skrivanje i sofisticiranu opremu za prenos, kao i automobile za bekstvo.

Policija je saopštila da je privedeno sedam osoba, od kojih četiri u Malagi. Pripadali su kriminalnoj mreži albanskog porekla koja je upravo izvršila pljačku u vili na Ibici. Ostali napadi su izvršeni u provincijama Alikante, Mursija i Malaga.

Agenti su locirali bračni par koji živi u Malagi koji su bili povezani sa članovima kriminalne organizacije. Oni su bili zaduženi za logistiku neophodnu za izvođenje pljački. Sumnje su se pojavile kada je par istog dana posetio gradove Malagu, Barselonu i Ibicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siptari horde sa kavkaza

    6. jul 2022 | 06:15

    To su ti evropski momci evropska buducnost koje zlocinacka evropa podrzava

  • nije moguce

    6. jul 2022 | 00:38

    bas cudno da oni tako nesto rade oni samo posteno prodaju drogu i organe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA