≫ 

"Bio sam nezadovoljan, hteo sam da ga ubijem": Ovo su reči napadača, Šinzo Abe u veoma teškom stanju

Šinzo Abe upucan je na mitingu u Nari

  • 2

Japanski mediji izvestili su da je napadač ranio bivšeg premijera zemlje Šinzoa Abea tokom mitinga u gradu Nara. Japanski premijer Fumio Kišida izjavio je da je Abe "u veoma teškom stanju".

- Lekari trenutno čine sve što je u njihovoj mogućnosti. Nadam se i molim se da će bivši premijer da preživi - rekao je Kišida, opisujući pucnjavu kao "gnusan čin".

Čovek koji je osumnjičen za pucnjavu navodno je rekao da je bio "nezadovoljan bivšim premijerom i da je želeo da ga ubije".

Osumnjičeni, za koga se navodi da je bivši pripadnik japanske mornarice, trenutno je u policijskom pritvoru, preneo je Rojters. On je identifikovan kao Tetsuja Jamagami (41), stanovnik Nare.

Dve žene očevici incidenta rekle su za NHK da je muškarac prišao Abeu s leđa dok je držao govor, prenosi Gardijan

Čuo se prvi pucanj, a činilo se da niko nije povređen, rekli su svedoci.

Kada je ispaljen drugi hitac, Abe je pao na zemlju i ljudi su požurili da mu pomognu.

Na snimcima sa lica mesta vidi se kako Abea odnose od mesta pucnjave do mesta na kom bi mogao da sleti helikopter kako bi ga što pre prevezli u bolnicu. Helikopter je sleteo na čistinu, a Abea su iz saniteta hitne pomoći preneli, ceradom zaštitili od pogleda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA