≫ 

Dečak iznenada umro u svom krevecu, roditelji paralisani od bola: "Bio je beba s najvećim osmehom"

Sin Alane Anderson, Bendži, preminuo je 24. juna u svom krevecu u njihovoj kući u Mango Hilu, severno od Brizbejna, a policija sumnja da je bolovao od sindroma iznenadne smrti odojčadi

  • 3
Allanah Andersson, Benji Foto: Instagram/allanahandersson_

Majka koja je za iznenadnu smrt svog petomesečnog sina saznala kada ju je muž pozvao telefonom, govorila je o detaljima ove porodične tragedije.

Sin Alane Anderson, Bendži, preminuo je 24. juna u svom krevecu u njihovoj kući u Mango Hilu, severno od Brizbejna, a policija sumnja da je bolovao od sindroma iznenadne smrti odojčadi (Sudden Infant Death Syndrome  - SIDS).

Alana, koja ima još dvoje dece, od kojih je jedno Bendžijeva sestra bliznakinja, u to vreme nije bila kod kuće, a muž ju je pozvao telefonom da joj kaže da su izgubili sina.

Njen muž i njegova majka bili su kod kuće sa decom kada su shvatili da Bendži ne diše.

Uprkos očajničkim pokušajima njegovog oca da ga oživi, petomesečno dete nije bilo spaseno.

- Celo telo me je bolelo, nisam mogla da dišem, pokušavala sam da razumem šta moj muž govori - rekla je Alana za Daily Mail Australia.

Alana je bila na radnom događaju i otrčala je odmah kući gde je mogla da vidi svoju ulicu prepunu policijskih automobila.

Policija još uvek utvrđuje uzrok Bendžijeve smrti, ali veruju da je verovatno u pitanju SIDS - iznenadna i neobjašnjiva smrt bebe.

Alana je rekla da će njen sin uvek biti upamćen kao "najsrećnija beba".

- Bio je beba sa najvećim osmehom. Njegova sestra bliznakinja Freja uvek će imati brata da je čuva - rekla je neutešna majka.

Roditelji uz petomesečnu Freju imaju i dvogodišnjeg dečaka.

Šta je sindrom iznenadne smrti odojčadi?

Sindrom iznenadne smrti odojčadi (Sudden Infant Death Syndrome - SIDS) se odnosi na iznenadnu i neobjašnjivu smrt inače zdrave bebe pre jedne godine starosti.

Većina smrti se dešava u prva tri meseca života bebe.

Više su ugrožene bebe rođene prevremeno ili sa malom težinom, kao i dečaci.

Većina smrti se dešava kada dete spava.

Iako uzrok SIDS-a nije u potpunosti poznat, roditelji mogu preduzeti mere da smanje rizik, kao što je stavljanje bebe na leđa da spava i nepokrivanje lica ili vrata ćebadima ili odećom.

Izloženost dimu cigareta je takođe faktor rizika.

Savetuje se i da se beba drži u krevecu u roditeljskoj sobi kada spava tokom prvih šest do 12 meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    10. jul 2022 | 17:00

    Na zalost deca sve vise umiru od raznih sindroma.Moje kumce je umrlo u 20 god.Obdukcijski nalaz:genetski problem...umesto srcanog misica imao masno tkivo.Bio sportista,u jednom gradu je igrao odbojku.Tesko se budio iz sna,kao da padne u komu.Majka ga vodila kod dr(bilo joj sumnjivo),odgovor je bio da su deca razmazena,i da su foliranti.Cerka ima isti problem,ali bar nije sportista,uradili su joj genetske analize.Dok drugi sin ima neki problem,ali kako decka od 22 god naterati kod dr??? Napisah ovo,moze nekom da pomogne...zlu ne trebalo.

  • Iki

    15. jul 2022 | 19:22

    Znaci umrlo od vakcine. Jadno dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA