≫ 

Sedmi protest u Skoplju završen bez incidenata: "Makedonija je tvrđava koju moramo da odbranimo"

Učesnici protesta pozvali sve da zajednički kažu "ne" bugarizaciji

  • 0
Skoplje, Severna Makedonija, protest

Foto: Tanjug/AP

U Skoplju je mirno i bez incidenata održan sedmi po redu protest protiv francuskog predloga kojim bi se uklonio veto Bugarske za početak pristupnih pregovora Severne Makedonije sa Evropskom unijom.

Protest pod motom "UIltimatum - Ne hvala" je počeo pred pred zgradom Vlade nakon čega su demonstranti otišli do Ministerstva pravde gde su postavili transparente, a zatim su se okupili ispred Sobranja.

Učesnici protesta pozvali sve da zajednički kažu "ne" bugarizaciji, asimilaciji i brisanju makedonskog identiteta", prenosi MIA.

"Makedonija je tvrđava koju moramo da odbranimo. Kako hoćete da promenite naš identitet, da nas asimilujete, kako da se zove moje pozorište ako ne Makedonsko narodno pozorište", poručila je poznata makedonska glumica Vesna Petruševska, prenosi Tanjug.

Protestu je prisustvovalo nekoliko hiljada građana među kojima i lider opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski i drugi političari iz te stranke.

Protest je protekao mirno, bez incidenata i provokacija, a novi je najavljen za sutra u 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA