≫ 

Ivan opisao noćnu moru dok se 18 sati borio za život kod Halkidikija: Molim se da nađu mog druga

Ivan, kao i njegov prijatelj Vasil, kojeg je obalska straža spasila prvog u subotu popodne, zabrinut je i moli se za njihovog nestalog prijatelja, Martina (28)

  • 0
Makedonac izvučen kod Halkidikija Foto: Facebook/Anastasia Chalkia Dimarchos Kassandras

Ivan (30) iz Severne Makedonije, koji je spasen iz mora u Grčkoj, iz bolničkog kreveta opisao je nadljudske napore koje je ulagao čak 18 sati u moru kod Halkidikija kako bi ostao živ.

Mladić je za ERT govorio o borbi sa talasima i protiv hladnoće otkako je nestao u moru, kao i o polunaduvanoj lopti koja mu je pomogla da preživi. Takođe je izrazio zabrinutost o sudbini njegovog prijatelja Martina (28), za kojim se i dalje traga u moru.

Ivan se držao za kožnu loptu i borio da ostane na površini dok su ga vetrovi i struja vodili ka pučini, stavljajući njegov život u opasnost.

Iskusni plivač, mlad, u dobroj fizičkoj formi, uprkos veoma nepovoljnim uslovima, Ivan je uspeo da okrene situaciju u svoju korist.

Na pitanje o čemu je mislio dok je bio u moru, da li je mislio na porodicu, prijatelje, svoj život, Ivan je odgovorio "ne".

- Morao sam da raščistim misli, jer da sam mislio o njima, moji otkucaji srca bi se povećali i to bi sve učinilo još gorim. Morao sam da ostanem miran - rekao je mladić.

Grčka, plaža, more, Posidi Prijatelji su nestali dok su bili na prelepoj plaži u Poseidiju Foto:Shutterstock

Ivan, kao i njegov prijatelj Vasil, kojeg je obalska straža spasila prvog u subotu popodne, zabrinut je i moli se za njihovog nestalog prijatelja, Martina (28).

Vasil je otpušten iz bolnice i odmah je želeo da stupi u kontakt sa obalskom stražom koja mu je pomogla. On se vratio kući zajedno sa svojom porodicom, a razgovarao je i sa Ivanom, koji je pronađen dan kasnije.

Vasil se prisetio ove strašne avanture i rekao da se nada da je Vasil dobro.

- Plivali smo zajedno kada nas je talas povukao, gledao sam ga oko sat vremena, a onda sam ga izgubio. Ne znam šta se dogodilo sa njim, molim se da je dobro. Nadam se da je dobro, nada nikada ne umire - zaključio je Vasil.

Video: U Egiptu masovno hrane ribe: Jedna ujela dete, deda nastavio da baca hleb i salamu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA