≫ 

Spailačke operacije u Vinici završene, u bolnici skoro 70 ljudi

U napadu na centar grada 14. jula uništeno je 55 kuća i 42 vozila

  • 0
Ukrajina Kijev eksplozija rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

Spasilačke operacije nakon što su ruski projektili pogodili grad Vinicu na zapadu Ukrajine su završene, javio je Kijev indipendent.

Prema podacima ukrajinske državne službe za vanredne situacije, 23 osobe su poginule, 202 su povređene, jedna osoba se vodi kao nestala, a tri su spasene, preneo je britanski "Gardijan".

Guverner Viničke oblasti Serhij Borzov rekao je da se u bolnici nalazi 68 osoba, od kojih je 14 u teškom stanju.

U napadu na centar grada 14. jula uništeno je 55 kuća i 42 vozila, navodi list.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je napad imao za cilj udar na objekat gde se održavao sastanak komande Vazduhoplovnih snaga Ukrajine sa dobavljačima stranih aviona, preneo je Interfaks.

Portparol Ministrastva Igor Konašenkov precizirao je da je 14. jula gađan garnizonski dom oficira u kojem su se sastali pripadnici komande ukrajinskih vazdušnih snaga i dobavljači stranog naoružanja, a da su svi učesnici sastanka poginuli, prenosi Tanjug.

Konašenkov je rekao da je tokom sastanka bilo reči o isporuci sledeće ture aviona i naoružanja Oružanim snagama Ukrajine, kao i o organizaciji remonta ukrajinske vazdušne flote.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA