≫ 

Dronovi snimili delove tela oko palog aviona iz Niša, stigli specijalni timovi da ispitaju sumnjivu materiju

Pristup avionu je dozvoljen samo specijalnim službama

  • 25
Kavala, Grčka, pao avion pad aviona Foto: Tanjug/AP

U Grčkoj je i dalje opsadno stanju na području Kavale, gde je kasno sinoć pao ukrajinski avion "antonov" koji je iz Niša leteo za Bangladeš.

Avion je, prema rečima ministra odbrane Nebojše Stefanovića, prevozio 11,5 tona obe naše namenske industrije privatne firme "Valir", koja se sastojala od osvetljavajućih minobacačkih mina i školskih mina, ka krajnjem kupcu Bangladešu.

Grčke vlasti su, kako pišu tamošnji mediji, dobili obaveštenja od naših zvaničnika i firme Valir o tome šta se nalazilo u letelici, i sada sprovode opsežnu istragu, a zbog neidentifikovane bele materije, koja je uočena oko letelice, zabranjen je prilaz svima osim nadležnima.

Zvaničnici su doneli odluku i o privremenoj obustavi saobraćaj u blizini mesta pada, i ona će biti na snazi sve dok se tačno ne utvrdi šta se nalazilo u avionu.

Protothema javlja da su dronovi nadletali područje i da su snimili razbacene delove tela, kao i delove letelice i sumnjive materije, koja je zabrinula ovdašnje vlasti.

Podsetimo, u padu aviona poginulo je osam članova posade, a kako su saopštili ukrajinski zvaničnici, svi u avionu bili su državljani Ukrajine.

Do mesta pada letelice stigao je i specijalni tim iz specijalne kompanije za nuklearna, biološka i hemijska ispitivanja, koji bi trebalo da sprovedu istragu i provere o kakvoj neidentifikovanoj beloj materiji se radi.

Tim od 14 ljudi krenuo je vojnim kamionima do olupine kako bi uzeli uzorke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    17. jul 2022 | 14:22

    Nema vise zataskavanja.Sad je sve na suncu.Tako volim.

  • panic

    17. jul 2022 | 14:07

    sad su dobili naredjenje od gazde nista nesme da se objavi istinito sada se filuje i normalno lazne vesti nam objave

  • Super Brundo

    17. jul 2022 | 14:31

    Dva meseca ili malo vise od toga se obavljaju letovi za Ukrajinu.Toliko barem ja znam.Mozda se leti i duze od toga.To Srbiju cini ucesnikom rata u Ukrajini po zakonima ratovanja.Rus nista ne zaboravlja i ne oprasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA