Pronađeno svih 8 tela iz palog aviona u Grčkoj: Na mestu tragedije locirana i crna kutija?

Tokom istrage sprovedene na mestu pada ukrajinskog aviona Antonov An-12BK kod grada Kavala na severu Grčke, nisu pronađeni opasni materijali

  • 9
Kavala, Grčka, pao avion Foto: Tanjug/AP

Pronađeno je svih osam tela iz smrtonosnog Antonova, koji se u zoru srušio u Kavali, javljaju grčki mediji.

Dodaje se da je u toku njihov transport ka bolnici u Komotiniju.

Komandant bataljona za deminiranje rekao je ranije danas da je pronađen i predmet za koji se veruje da je crna kutija, piše Protothema.

Tokom istrage sprovedene na mestu pada ukrajinskog aviona Antonov An-12BK kod grada Kavala na severu Grčke, nisu pronađeni opasni materijali, izjavio je ranije danas predstavnik za štampu Vatrogasne službe Janis Artofios.

On je na konferenciji za novinare ranije rekao da je jedno telo izvučeno i identifikovano, dok je drugo u procesu izvlačenja iz olupine, prenosi Protothema.

- Druga faza je počela. Pripadnici vojske i 30 vatrogasaca formiraće bezbedne prolaze za transport i dekontaminaciju tela - istakao je Artofios.

U isto vreme se nastavlja operacija lociranja i izvlačenja preostalih šest tela. Sve žrtve su ukrajinski državljani.

I gradonačelnik opštine Pangea, kojoj pripadaju dva sela u blizini nesreće, Filipos Anastasijadis izjavio je da bela supstanca nepoznatog porekla koja je otkrivena u zoni pada letelice nije radioaktivan ili biološki materijal opasan po zdravlje ljudi.

Naveo je da je to zaključak istrage koju su sproveli službenici specijalne nuklearno-biološko-hemijske odbrambene kompanije GETE koji su stigli iz Atine.

Ova činjenica otvara put za pristup telima osmočlane posade aviona, koja će biti odvezena na veštačenje u Komotini, odakle će biti predata diplomatskim predstavnicima Ukrajine u Grčkoj.

U isto vreme, timovi bataljona za deminiranje nastavljaju težak zadatak lociranja municije koja je rasuta oko olupine aviona.

Video: Snimak drona sa mesta pada aviona iz Niša koji se srušio u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    17. jul 2022 | 20:47

    Sramota za moju srbiju , nesto mute sa nacistickom ukrainom !

  • Boban

    17. jul 2022 | 21:01

    El Rusi i za to krivi?

  • zlatko

    17. jul 2022 | 20:58

    A nisi pomislio na mogucnost da zemlja koja se brani od bezocne agresije nije nikakva nacisticka tvorevina i ima puno legitimno pravo da se brani i kupuje oružje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA