≫ 

Na mestu pada aviona u Kavali veliki broj projektila: Dronovi i dalje skeniraju područje

Uzrok pada aviona još uvek nije poznat

  • 0

Grčka policija uveliko radi na identifikaciji i uklanjanju projektila koji su se rasuli po zemlji nakon pada ukrajinskog aviona Antonov An-12BK, koji je leteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale.

U tu svrhu vojska će koristiti bespilotne letelice koje će mapirati veliku površinu oko olupine i kratera, kako bi pronašli zalutale rakete koje su rasute po okolnim poljima. Očekuje se da u narednom periodu vojska odluči da li će nastaviti sa kontrolisanim detonacijama.

Na snimku koji se nalazi na početku teksta može se videti mesto na kom je u subotu pao avion, a na kom se i dalje nalazi veliki broj mina, koje bi uskoro trebalo da budu uklonjene.

Prema podacima koji su do sada poznati, detaljan plan će biti izrađen u narednih mesec dana. Očekuje se da će na uklanjanju projektila biti angažovano pet timova, a svaki od njih sastojaće se od 36 ljudi. Prema prvim informacijama pretraživaće se teren u krugu od 1.000 hektara.

Lokalne vlasti u Pangai, upozorile su građane koji se kreću u blizini mesta avionske nesreće da odmah obaveste nadležne organe ukoliko pronađu municiju. Oni su takođe dodali da ne postoji opasnost po životnu sredinu i da nije potrebno da građani nose zaštitne maske.

U međuvremenu je pokrenuta istraga o padu aviona, koji se u subotu uveče pao i zapalio na ataru opštine Pangai u Kavali, piše Protothema.gr.

Uzrok pada aviona još uvek nije poznat.

Podsetimo, avion je u subotu uveče poleteo sa aerodroma u Nišu noseći, prema rečima domaćih vlasti, školske rakete za obuku i osvetljenje, a krajnja destinacija bila je Bangladeš. U avionu je bilo osam članova posade ukrajinske nacionalnosti i svi su na žalost poginuli tokom pada aviona.

Juče je Atina saopštila da će uložiti protest jer je trebalo da od Beograda ima ranije informacije o prirodi tereta ukrajinskog aviona Antonov An-12BK. Napominje se da je u prvim satima nakon pada Antonova došlo do zabune kako oko tereta aviona tako i oko njegovog konačnog odredišta. Kao rezultat toga, područje oko mesta nesreće je evakuisano na nekoliko sati, a rad vatrogasne službe je obustavljen zbog straha da je avion prevozio opasan teret.

Video: Snimak drona sa mesta pada aviona iz Niša koji se srušio u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA