≫ 

"Asta la vista, bejbi": Boris Džonson se na nesvakidašnji način oprostio od poslanika

Džonson imao i poruku za svog naslednika

  • 1
Boris Džonson Velika Britanija Foto: Tanjug/AP

Odlazeći britanski premijer Boris Džonson dobio je danas aplauze od članova Konzervativne partije nakon što je završio obraćanje parlamentu rečima "asta la vista, bejbi", aludirajući na reči iz filma "Terminator".

- Pomogli smo, pomogao sam i ja, da proguramo ovu zemlju kroz pandemiju i da pomognemo da se spasi druga zemlja od varvarstva. Iskreno, to je uglavnom ono što se dešava. Misija je u dobroj meri ispunjena. Želim da se svima zahvalim ovde, asta la vista, bejbi - rekao je Džonson tokom poslednjeg odgovaranja na poslanička pitanja u poziciji premijera, preneo je Rojters.

Džonson je rešio i da da savet budućem premijeru.

Kako "BBC" prenosi, on je poručio kandidatima za novog lidera, Rišiju Sunaku, Peni Mordont ili Liz Tras da se drže Amerikanaca, budu tu za Ukrajince i bore se za slobodu i demokratiju "svuda".

Takođe, rekao im je i da smanje poreze gde god mogu i načine Britaniju najboljim mestom za život i investicije, fokusiraju se na ono što je ispred, ali i da "gledaju u retrovizor" i da zapamte da se mišljenja sa Tvitera "ne računaju".

Video: Sve ispale premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. jul 2022 | 19:26

    AMERICKA MARIONETA-PEGAVAC ZAVRSIO POSAO -IZASAO IZ EU I ZAPOCEO RAT PROTIV RUSIJE U UKRAJINI !!! DOLAR I FUNTA JACAJU A EURO SLABI !!! BRAVO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA