≫ 

Reči šefa CIA o Putinovom zdravlju koje su šokirale sve

Berns, inače bivši diplomata, tokom svoje karijere dva puta je posetio Moskvu

  • 12
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Direktor CIA-e Vilijam Berns rekao je da je ruski predsednik Vladimir Putin i više nego dobrog zdravstvenog stanja, čime je demantovao brojne glasine koje su kružile o Putinovim navodnim bolestima, a koje su se pojačale od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Berns je, govoreći na Bezbednosnom forumu u Aspenu, rekao je da njegova izjava "nije formalna obaveštajna presuda“. Međutim, s obzirom na njegovu funkciju, ovaj komentar o Putinu bi mogao da smanji nade njegovih protivnika koji veruju da je propast Rusije jako blizu.

Berns je o ovoj temi govorio dan nakon što je Putin posetio Iran, gde se sastao sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem i vrhovnim vođom ajatolahom Alijem Hamneijem.

Za Putina je to bio retko putovanje van Rusije, jer je on tokom pandemije korona virusa uglavnom bio izolovan, a to se nastavilo i nakon što je otpočeo "specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini", prenosi Yahoo news.

Čini se da Iran i Rusija pojačavaju svoju saradnju jer se i jedni i drugi suočavaju sa velikim sankcijama i ilozacijama. Američki zvaničnici tvrde da Iran planira da prebaci nekoliko stotina dronova Rusiji kako bi im pomogao u borbi sa ukrajincima.

Berns, inače bivši diplomata, tokom svoje karijere dva puta je posetio Moskvu. On je na konferenciji u Aspenu odgovarao na brojmna pitanja u vezi Putina i sukoba u Ukrajini, a jedno od njih tcalo se i zdravstvenog stanja ruskog predsednika.

- Koliko možemo da zaključimo, on je potpuno zdrav - rekao je Berns.

On je u takođe rekao da bi Iranci trebalo da preispitaju svaku odluku o davanju dronova Putinu. Istovremeno, Berns je rekao da je činjenica da se Putin obraća Iranu za takvo oružje znak slabosti ruske vojske.

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. jul 2022 | 07:50

    VLADAR RUSIJE ZDRAV KO DREN -SAMO MALO UMORAN NA RADOST ZAPADA!!!!

  • w

    21. jul 2022 | 07:57

    Pusta želja zapada. A on zdrav ko dren što se kaže.💪💪💪💪

  • stojadin pavlovic cole

    21. jul 2022 | 09:08

    Nek se brinu o Bajdenu i Makronu.Najnezdraviji je Makron zivi sa zenom od 70 godina a on ima 40 . Svako vece leze pored nje pa mislim da tu treba pomoc najveca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA