≫ 

Devojka beži iz toaleta, muškarac je vuče za kosu i vraća unutra: Užasan snimak nasilja u Kini izazvao bes

Do incidenta je navodno došlo u subotu u kupatilu jednog bara u Džengdžouu

  • 0
Kina nasilje nad ženama kupatilo wc devojka Printskrin: Youtube

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama izgleda da se vidi još jedan primer nasilja nad ženama u Kini . Snimak je izazvao bes u zemlji, a policija je potvrdila da je uhapsila 27-godišnjeg muškarca po prezimenu Li iz obližnjeg grada Kaifeng u vezi sa incidentom.

Na snimku se vidi kako devojka izleće iz wc-a u baru, na prvi pogled iznenadivši grupu muškaraca koja je stajala pored lavaboa. Muškarac je prati, hvata za kosu i pokušava da je uvuče unutra. Ona se hvata za drugog muškarca u kupatilu. Oboje padaju na zemlju, dok prvi muškarac uspeva da je uvuče u wc i zatvara vrata.

Ona pokušava još jednom da pobegne i drugi put uspeva. Njena košulja, koja je pokidana tokom prvog pokušaja bekstva, ostaje na podu dok ona trči prema vratima.

Uznemirujuća epizoda snimljena je kamerom u subotu u jednom baru u Džengdžouu, glavnom gradu kineske centralne provincije Henan i izazvala je gnev na društvenim mrežama.

NBC News nije mogao nezavisno da potvrdi snimak, a nije dobio ni odgovore od bara, koji je u lokalnim medijima identifikovan kao Max klub.

Međutim, biro za javnu bezbednost okruga rekao je u saopštenju u sredu da je uhapsio 27-godišnjeg muškarca po prezimenu Li iz obližnjeg grada Kaifeng u vezi sa incidentom.

- Organi javne bezbednosti su protiv njega podneli krivičnu prijavu i izveli obavezne krivične mere u skladu sa zakonom. Slučaj je u daljem postupku - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ne navodi zašto je priveden, ali je šangajska novinska kuća The Paper objavila da je zadržan pod sumnjom za nepristojan napad zbog pokušaja da urinira pred ženom.


Incident je privukao novu pažnju na problem rodno zasnovanog nasilja u Kini, a žene širom zemlje izražavaju zabrinutost za sopstvenu bezbednost na društvenim mrežama.

Policija je potvrdila da oni nisu par.

Ovo je drugi put u periodu od mesec dana da je javno prikazivanje nasilja nad ženama dospelo na naslovne strane u Kini.

Grupa muškaraca izazvala je gnev kada su snimljeni kako tuku četiri žene ispred restorana u severoistočnom gradu Tangšan prošlog meseca. Dve žene su hospitalizovane.

Video: Pokidao je sa sebe majicu i davio me njom: Žrtva nasilja pokazala podlive i modrice od muža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA