≫ 

Ukrajina pozvala žitelje Energodara da prijave saradnike Rusije i one koji "saosećaju s okupatorima"

Rusija je zauzela Enerhodar početkom marta, a u maju je u jednoj eksploziji povređen prvi čovek tog grada koga je postavila Moskva

  • 8
Ukrajina Rat u Ukrajini Rusija, nuklearna elektrana, Energodar Foto: Tanjug/AP

Ukrajinsko ministarstvo odbrane pozvalo je danas žitelje grada Energodara na jugu zemlje, ključnog područja koje je zauzela Rusija, da prijave gde su lokacije na kojima su ruske trupe i ko od lokalnog stanovništva sarađuje sa okupacionim vlastima.

Saopštenje odbrambeno-obaveštajnog direktorata ukrajinskog Ministarstva odbrane je upućeno ljudima koji žive u i oko Enerhodara, gde se nalazi velika nuklearna elektrana, prenosi Rojters.

Ministarstvo je zatražilo detaljne informacije "o lokalnim kolaboracionistima koji su prešli na stranu neprijatelja", uključujući i podatke gde su živeli i radili oni koji "saosećaju sa okupatorima".

Rusija je zauzela Enerhodar početkom marta, a u maju je u jednoj eksploziji povređen prvi čovek tog grada koga je postavila Moskva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA