Podignuta optužnica protiv manijaka koji je devojčici (10) napravio dete: Na abortus morala u drugu državu

Fuentes je uhapšen 12. jula nakon što je priznao da je seksualno napastvovao devojčicu najmanje dva puta. Devojčica je 30. juna u Indijani prekinula trudnoću

  • 0
Gershon Fuentes Foto: Franklin County Jail - FCRJ

U SAD je podignuta optužnica protvi aGersona Fuentesa (27), koji se sumnjiči da je silovao desetogodišnju devojčicu i napravio joj dete.

Nesrećna devojčica morala je da ide na prekid trudnoće u Indijanu, jer abortus je u Ohaju zabranjen nakon šest nedelja, bez izuzetaka za žrtve silovanja ili incesta.

Fuentes je uhapšen 12. jula nakon što je priznao da je seksualno napastvovao devojčicu najmanje dva puta. Devojčica je 30. juna u Indijani prekinula trudnoću.

Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju javnosti nakon što su milioni žena i devojčica izgubili dugogodišnje ustavno pravo na abortus nakon odluke Vrhovnog suda SAD u junu.

Fuentesu je određena kaucija u iznosu od 2 miliona dolara.

DNK iz uzorka koji je policija uzela od Fuentesa upoređuje se sa materijalom prikupljenim sa klinike u Indijanapolisu gde je izvršen abortus.

Prema sudskim zapisima i svedočenju inspektora, Fuentes je navodno priznao da je seksualno napao devojku u najmanje dva navrata između januara i 12. maja. Dve optužbe za silovanje u optužnici odnose se na ta dva incidenta.

Veruje se da je Fuentes imao vezu sa porodicom devojčice.

Prema zakonu Ohaja, osuda za silovanje deteta mlađeg od 13 godina nosi moguću maksimalnu kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta u trajanju od 15 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA