Obrt u slučaju mladića kog su iskasapile elise helikoptera u Grčkoj: Selfi nije uzrok tragedije?

Pri izlasku iz helikoptera nisu data uputstva i niko nas nije ispratio. Sve što su uradili jeste da su nam otvorili vrata, tvrdi prijatelj mladića koji je nastradao na odmoru u Grčkoj

  • 4
Jack Fenton

Foto: Facebook

Prijatelji britanskog turiste koji je poginuo u bizarnoj nesreći u Grčkoj, kada su ga iskasapile elise helikoptera po sletanju, odbacili su tvrdnje da je mladiću njegov telefon odvukao pažnju, pre nego što je nastradao.

Džek Fenton (22) poginuo je u ponedeljak popodne kada je hodao iza helikoptera Bell 407 dok je njegov motor još uvek bio uključen. On se sa trojicom prijatelja vraćao helikopterom sa Mikonosa za Atinu, dok su njegovi roditelji bili u drugom helikopteru. Na aerodromu ih je čekao avion koji je trebalo da ih vrati za Veliku Britaniju.

Grčki istražitelji su juče izjavili da je mladić otrčao nazad na asfalt nakon što se bezbedno iskrcao kako bi mogao da napravi selfi, uprkos upozorenjima ekipe, i slučajno naleteo na elisu.

Međutim, njegov prijatelj Džek Stenton Glivs (20), koji je bio u helikopteru zajedno sa stradalim mladićem i još dvojicom prijatelja, odbacio je tvrdnje da se Fenton vratio nazad kako bi napravio selfi.

Jack Fenton

Foto: Facebook

 

- Pri izlasku iz helikoptera nisu data uputstva i niko nas nije ispratio. Sve što su uradili jeste da su nam otvorili vrata - rekao je on, prenosi Daily mail.

On je rekao da su se samo iskrcali iz helikoptera i da niko nije sprečio Džeka da ode do zadnjeg dela helikoptera.

- Niko od nas nije stigao u salon pre nego što se desila nesreća. Čuo sam da ljudi govore da je Džek bio na telefonu i da je otrčao nazad do helikoptera, to nije tačno. NIje bio na telefonu, ne znam zašto se okrenuo ka zadnjem delu helikoptera - rekao je Stenton.

Pilot helikoptera i još dvojica tehničara uhapšena su juče, ali su puštena nakon što su navodno svedočila da je Džek ispraćen do aerodroma pre nego što je istrčao napolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    27. jul 2022 | 10:07

    Kad imas milione uvek je istina na tvojoj strani a jedina istina je da njega vise nema to je jedino bitno!

  • Hulk

    27. jul 2022 | 10:02

    Postoje snimci kamera.

  • Čeda

    27. jul 2022 | 10:45

    Očigledno da je nesrećnik bio momak sa posebnim potrebama i trebao mu staraoc da ga sprovede gde treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA