≫ 

Šta se krije iza devojčice (11) koja objavljuje snimke iz Severne Koreje? Kaže da je "sve pod kontrolom"

Iako na prvi pogled izgleda kao jedan od mnogih vlogova na Jutjubu, neki mediji pišu da se zapravo radi o poslednjem pokušaju propagande Severne Koreje, kako bi se hvalila svojim nacionalnim bogatstvom i širila svoju političku ideologiju

  • 0

Nakon što su se na Jutjubu nedavno pojavili snimci 11-godišnje devojčice iz Severne Koreje, neki mediji su preneli da se iza svega krije vlada te zemlje, koja devojčicu koristi kao "marionetu" za širenje propagande kod dece.

Prvi snimak na Jutjub kanalu "Sary Voline" vlogerka iz Pjongjanga objavila je 26. aprila. U njemu se predstavila kao Song A iz Pjongjanga, govoreći savršenim britanskim akcentom.

U snimku govori o gradu u kojem živi i kako u njemu ima puno zabavnih parkova za decu.

Hvali se da je njena omiljena knjiga "Hari Poter", a u narednim snimcima prikazuje kako izgledaju njeni dani u Pjongjangu.

Devojčica objašnjava da govori tečnim engleskim zahvaljujući majci koja ju je naučila još kad je bila mala.

Međutim, Independent piše da je engleski akcenat formirala dok je živela u Londonu sa majkom i ocem diplomatom, Im Džun Hjokom, koji je radio u ambasadi Severne Koreje u Britaniji.

Iako na prvi pogled izgleda kao jedan od mnogih vlogova na Jutjubu, neki mediji pišu da se zapravo radi o poslednjem pokušaju propagande Severne Koreje, kako bi se hvalila svojim nacionalnim bogatstvom i širila svoju političku ideologiju. Međutim, za ovo ne postoje nikakvi dokazi.

- Sve je pod kontrolom kao nekada i svi su dobro - kaže devojčica u snimku usred izveštaja koji sugerišu da Severna Koreja prikriva tačne podatke o korona virusu.

Song A u poslednjem objavljenom snimku 23. jula pokazuje kako izgleda jedan od zabavnih parkova u Pjongjangu.

Prema profesoru severnokorejskih studija Li Vu Jangu sa Univerziteta Kjungnam, Severna Koreja pokušava da rebrendira svoj nacionalni imidž, kao i da pokaže svoju nacionalnu moć usred pandemije tako što deli "svakodnevni život" svojih građana.

Video: Kim Džong Un nosi mrtvački kovčeg, jedini je bez maske, a kovid hara: Snimak o kom bruji planeta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA