≫ 

Ukrajinci tvrde da Rusi zloupotrebljavaju nuklearku Zaporožje: "Koriste radnike elektrane i meštane kao taoce"

Gradonačelnik Orlov nije u Enerhodaru jer je taj grad pod kontrolom ruskih snaga od prvih dana rata, ali kaže da je i dalje u bliskoj komunikaciji sa svojim sugrađanima

  • 17
Zaporizhzhia, elektrana Zaporozje, bombardovanje Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik ukrajinskog grada Enerhodara Dmitro Orlov optužio je danas ruske vojnike da navodno koriste nuklearnu elektranu Zaporožje kao tvrđavu iz koje otvaraju vatru.

- Okupatori su počeli da koriste teško naoružanje u blizini Zaporoške nuklaerane elektrane, u stambenim naseljima. Ova situacija je primećena tokom prošle nedelje. Okupatori granatiraju grad Nikopolj, na suprotnoj obali reke i dobro znaju da ukrajinske oružane snage neće odgovoriti na ove napade jer mogu da oštete nuklearnu elektranu - rekao je Orlov za ukrajinsku televiziju Espreso.

Gradonačelnik Orlov nije u Enerhodaru jer je taj grad pod kontrolom ruskih snaga od prvih dana rata, ali kaže da je i dalje u bliskoj komunikaciji sa svojim sugrađanima, prenosi CNN.

- Okupatori koriste radnike elektrane i meštane kao taoce. Kidnapuju građane radi sticanja novca ili druge koristi, zbog čega se ljudi kriju u podrumima - rekao je on.

Zvanična Moskva se još uvek nije oglasila ovim povodom.

Video: Najmanje 17 osoba poginulo: Kijev tvrdi da je pogođena stambena zgrada kod Odese

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    27. jul 2022 | 18:25

    Ovaj prvi pobegao pa sada im doli pamet..ukrajinci su pravi nacisti

  • Fredy

    27. jul 2022 | 18:33

    Dodta vise placljivke vase propagande, sto su vasi fasisti radili, vi sad prebacujete na Ruse. Vise vam ni ptice na grani neveruju.

  • Zemun1

    27. jul 2022 | 18:54

    Jel vi stvarno verujete u to sto nacisti govore!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA